Share
Efectul Dacia Sandero III: Renault majorează prețurile pentru Clio V

Efectul Dacia Sandero III: Renault majorează prețurile pentru Clio V

Grupul Renault pregătește intrarea pe piața europeană a unei noi generații Dacia Sandero, iar pentru a nu se bate cu fratele vitreg, Clio V, acestuia din urmă i se majorează prețul.

Segmentarea pieței auto în funcție de preț este o sarcină dificilă pentru orice producător. Mai ales când vorbim despre grupuri cu mai multe mărci ale căror modele se bat în aceeași clasă de vehicule.

Un caz interesant care privește producătorul din România, Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, este chiar poziționarea pe piață a modelelor Renault Clio și Dacia Sandero. Cum din această toamnă ambele vor împărți aceeași platformă și o parte importantă dintre componente, oficialii grupului trebuie să găsească soluții optime pentru a nu exista așa-numita „canibalizare”, adică preluarea unora dintre clienții unui model de către celălalt, precum și pentru a evita o luptă directă între cele două vehicule care să favorizeze concurența altor mărci.

Cu clienți care mizează în special pe design și preț, francezii s-au văzut nevoiți să crească prețul noului Renault Clio pentru a îi face loc pe piață noului Sandero. Totodată, în calculul noului preț intră și trecerea la standardele de emisii Euro 6 D-Full.

Conform presei franceze, de la debutul său în primăvara anului 2019, a cincea generație Renault Clio a înregistrat deja două creșteri ale prețurilor pentru versiunile sale alimentate cu benzină. Începând din octombrie 2020 chiar și versiunile diesel și recenta variantă E-Tech suferă modificări ale prețurilor. Cel puțin asta susțin jurnaliștii de la l`Argus care, pentru piața franceză, menționează un cost suplimentar de circa 500 de euro.

Este interesant de menționat că, tot conform francezilor, această creștere a prețurilor apare cu doar o lună înainte ca Renault să oprească producția actualelor motoare diesel pentru ca, peste câteva luni, să implementeze un nou motor 1.5 Blue dCi 100 compatibil cu standardul Euro 6 D-Ful.

În privința modelului Dacia Sandero, LifeNews.ro a scris deja că prețul de pornire al acestuia în Franța ar putea fi de 8.690 de euro.

Citește și:

Leave a Comment