Share

Under, primul restaurant subacvatic marin din Europa

Începând din luna aprilie, căutătorii de senzațional vor putea lua masa în primul restaurant subacvatic marin din Europa, aflat pe coasta Norvegiei. Deja pot fi făcute rezervări.

La mai bine de 540 de kilometri de Göteborg, la sud de liniștitul orășel Spangereid, tocmai a fost finalizată construcția primului restaurant subacvatic marin din Europa. Pentru a ajunge acolo, mai întâi parcurgeți un pod din lemn cu o lungime de 12 metri și intrați în încăperea de la mezanin unde puteți servi un pahar de șampanie. Apoi, pe o scară care coboară până la cinci metri sub nivelul mării, ajungeți în salonul cu pereți din beton armat și sticlă. Aici, puteți comanda din meniul care include, în special, preparate proaspete pe bază de pește și fructe de mare. Dacă sunteți dispuși să plătiți 3.700 de coroane, adică vreo 380 de euro, vă puteți delecta chiar cu o masă bogată, formată din 18 feluri de mâncare și suficient vin pentru ca peștii din exteriorul restaurantului să pară de cel puțin două ori mai mulți.

Pentru curioși, restaurantul Under, nu este doar un loc spectaculos în care clienții dornici de aventură pot lua o masă copioasă. Într-un efort de a atrage creaturile marine în jurul restaurantului, arhitecții Snøhetta – firmă de arhitectură cu sedii în Oslo și New York – au lăsat exteriorul pereților din beton în formă brută, fără finisaje. Astfel, principalii „locuitori” ai apelor din jurul coastei norvegiene precum midiile, meduzele, codul sau macroul, au posibilitatea de a găsi suprafețe perfecte, asemănătoare stâncilor. Grație acestui „artificiu”, în perioadele în care restaurantul nu funcționează, cercetătorii vor putea studia de la foarte mică distanță viața marină.

Pe lângă material de studiu, vietățile vor curăța apa din jurul restaurantului și, mai mult decât atât, vor face deliciul celor care vor să se relaxeze în spatele geamurilor cu o cafea sau un pahar de vin în mână.

Under nu este primul restaurant subacvatic din lume și nici măcar din Europa, deși mulți au încercat să îl prezinte astfel. Cel mai vestit restaurant de acest fel din lume este Ithaa Undersea, din Maldive, iar în Europa, la Valencia, există L’Oceanográphic Submarino Restaurant. Acesta este însă scufundat în interiorul impresionantului acvariu din frumosul oraș spaniol și nu într-o mare.

Ca informație de ultim moment, în luna aprilie se pare că restaurantul este complet rezervat. Cu greu mai poți găsi o masă înainte de 1 mai și chiar după această dată.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment