Share

Victorie a Simonei Halep la Miami. Meci cu Venus Williams în optimi

Jucătoarea de tenis Simona Halep a învins-o aseară pe Polona Hercog, o slovenă care i-a pus mari probleme fostului lider mondial. În următorul meci, românca o va întâlni pe sora cea mare a familiei Williams.

A doua favorită a competiţiei, Simona Halep a câştigat meciu de aseară după două ore şi 50 de minute, aceasta fiind victoria cu numărul 100 în trei seturi din cariera sa. Românca a început destul de greoi şi a avut nevoie de mai bine de un set ca să îşi găsească ritmul, dar în decisiv a controlat jocul şi a obţinut victoria.

După două seturi în care s-a mers cap-la-cap iar scorul a fost 1 la 1, Hercog a câştigat primul ghem din setul decisiv. Halep a egalat după ce a salvat în prealabil o minge de 0-2, iar apoi a reuşit un break şi s-a desprins la 3-1. Hercog a luat un ghem la zero (3-2), dar Halep a servit şi ea bine, reuşind un ghem „alb”. Românca a forţat apoi şi scorul a devenit 5-2, Simona încheind meciul în stil de mare campioană, cu un nou ghem la zero.

Halep a avut cifre bune la serviciu, 67% la primul şi 57% la al doilea, după un început mai modest, a reuşit un as, a făcut două duble greşeli, a contabilizat 20 de mingi direct câştigătoare (winners) şi 39 de erori neforţate.

Hercog (28 ani, 93 WTA) a avut 6 aşi, 3 duble greşeli, 35 de winners şi 47 de erori neforţate. Polona Hercog câştigase singurul duel de până acum cu Halep, în 2009, la Sofia (ITF, 100.000 dolari), în primul tur, cu 7-6 (3), 1-6, 6-2.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe americanca Venus Williams (38 ani, 43 WTA), care a trecut în turul anterior de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-3, 6-1.
Halep şi Venus sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3, dar românca le-a câştigat pe ultimele trei, fără a ceda mai mult de cinci ghemuri. Ultimul duel a fost la Australian Open, în turul al treilea, încheiat cu 6-2, 6-3 pentru Halep.

Simona poate redeveni lider mondial

Victoria de aseară o aduce pe Simona Halep, din nou, aproape de locul 1 mondial. Asta se poate întâmpla dacă românca ajunge în finală, în timp ce Kvitova se oprește mai devreme. Sau dacă într-un meci direct dispritat în finala de la Miami, Simona Halep iese învingătoare.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment