Share

România – Norvegia, pe un ecran-gigant în Herăstrău

Primăria Capitalei a anunțat că bucureştenii vor putea urmări partida de fotbal România – Norvegia pe un ecran gigantic care va fi amplasat în Parcul Herăstrău. Programul de circulație al STB și Metrorex a fost prelungit.

„Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal îi invită pe suporterii echipei naţionale de fotbal, marţi, în Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău), intrarea Charles de Gaulle, unde a fost amplasat un ecran gigantic (12 x 7 m) pe care se va putea urmări, începând cu ora 21.45, partida dintre România şi Norvegia din preliminariile Euro 2020. Intrarea este liberă.
Partida dintre România şi Norvegia, contând pentru grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, se va disputa pe Arena Naţională în prezenţa unui număr record de peste 30.000 de copii. Reamintim că, din cauza sancţiunii UEFA, la meciul România – Norvegia terenul este suspendat, însă, conform unei noi reglementări a UEFA, la meciurile în care echipa gazdă are terenul suspendat şi trebuie să joace fără spectatori este permis accesul copiilor sub 14 ani”, precizează Primăria Capitalei.

STB prelungește programul

Primăria Municipiului București, aminteşte că STB va prelungi, după ora 23.30, programul de circulaţie pentru autobuzele și tramvaiele care circulă pe trasee adiacente Stadionului Arena Naţională, respectiv 1 / 10, 40, 46, 86, 90, 101, 102, 104, 311, 330, 335.

Totodată, autorităţile au decis ca, în funcţie de numărul suporterilor, să restricţioneze progresiv traficul rutier pe bd. Pierre de Coubertin, tronsonul cuprins între str. Vatra Luminoasă şi intrarea în stadion, precum şi pe bd. Basarabia, tronsonul cuprins între şos. Mihai Bravu şi bd. Chişinău.

Metroul circulă până la 00:30

Și Metrorex a anunțat astăzi că prelungește programul de circulaţie a trenurilor de metrou cu o oră pentru preluarea călătorilor care vor asista la partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Norvegiei.

„Ministerul Transporturilor şi Metrorex, alături de Federaţia Română de Fotbal, vin în sprijinul publicului participant la partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Norvegiei, ce se va desfăşura pe stadionul “Arena Naţională” şi anunţă că marţi, 15 octombrie 2019, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră. (…) Partida de fotbal ce se va desfăşura în data de 15 octombrie 2019 este un eveniment de interes public şi de importanţă naţională pentru calificarea la EURO 2020”, menționezază Metrorex.

Conform sursei citate, ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 00:30 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3, respectiv la ora 00:45 pe Magistrala 4. Intervalul de circulaţie între trenuri va fi de aproximativ 10-12 minute.

Campionatul European de Fotbal EURO 2020 este găzduit de Bucureşti alături de alte 11 oraşe europene în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.

Leave a Comment