Share

Afaceri în vremea pandemiei: un restaurant unguresc a găsit o soluție inedită de a servi clienții

Cu tot mai puțini clienți sosiți să ia masa de teama infectării cu coronavirus, un restaurant maghiar a găsit o soluție inedită de a continua activitatea.

Karoly Gerendai, maghiarul care deține cunoscutul restaurant Costes din Budapesta, a căutat săptămâni la rând o soluție pentru a opri scăderea cifrei de afaceri a stabilimentului său încoronat cu o stea Michelin.

Conform propriilor declarații, afacerile au scăzut până la o zecime din nivelul avut înaintea debtului pandemiei și, fără o soluție salvatoare, falimentul se apropia cu pași repezi.

Ideea a venit pe neașteptate și pare să fie o soluție, măcar temporară, de creștere a veniturilor. Ospătarii restautantului servesc clienții în cabinele cunoscutei roți Budapest Eye. Spațiul redus din cabine impune un număr mic de persoane la o singură masă și astfel de obține o distanțare cât se poate de generoasă față de ceilalți clienți. În plus, priveliștea este garantată.

„Acum că nu sunt mulți oameni nici în roată și nici în restaurant, deoarece nu există turiști, a apărut ocazia să putem face acest lucru”, a declarat Karoly Gerendai despre ideea care tinde să devină un reper pentru locuitorii din capitala Ungariei.

„Este deosebit de important ca oamenii să poată fi separați unii de ceilalți pentru a fi în siguranță, iar roata este ideală prin cabinele sale separate”, a explicat, conform agenției Reuters, Gerendai.

Un bilet pentru experiența inedită oferită de Costes și Budapest Eye costă 48.000 de forinți (cca. 132 euro) pentru o masă cu patru feluri, însă prețul mare nu i-a împiedicat de maghiarii dornici să socializeze la restaurant să le epuizeze rapid.

„Am vrut să ieșim puțin și să ne bucurăm din nou de o experiență, pentru că am trăit destul închis”, a declarat Szabolcs Balazs, unul dintre clienții care au luat masa, alături de soție și cei doi copii, în marea roată din Budapesta.

„Mergeam destul de des la restaurante. Din cauza COVID am încetat să mergem. Iar aceasta este singura șansă pentru noi acum, deoarece aici suntem cu adevărat separați”, a completat clientul restaurantului Costes.

Până pe 18 octombrie, Ungaria a raportat 46.290 de cazuri de coronavirus și 1.142 de decese, iar economia țării se îndreaptă către o contracție de 5% – 7% în acest an.

Leave a Comment