Share

Dacia salvează angajații Nissan din Spania

Poate părea ciudat ca o marcă atât de cunoscută precum Nissan să fie nevoită să devină furnizor Dacia. Ei bine, asta se întâmplă acum în Spania.

Europenii care apreciază marca Nissan au avut puține motive de bucurie în 2020. Și nici viitorul nu pare mult mai luminos. După ce tensiunile cu partenerii de la Renault au urcat către cote alarmante odată cu arestarea lui Carlos Ghosn, fostul șef al Alianței franco-nipone, o avalanșă de anunțuri privind închideri de uzine, disponibilizări de personal și scăderea prezenței pe Bătrânul Continent au luat cu asalt mijloacele media.

În acest context, vești tot mai interesante despre Dacia vin din Spania. Dacă la începutul lui 2021 ați aflat de la LifeNews.ro că Dacia a întrerupt șirul de victorii ale Seat în clasamentul vânzărilor de automobile, Sandero devenind cel mai cumpărat vehicul de pe piața spaniolă, o nouă informație apărută în acest week-end arată cât de importantă devine marca românească deținută de grupul Renault pentru iberici.

Nissan va produce componente ale sistemului de fânare Dacia

Tot de la LifeNews.ro ați aflat și că Nissan se pregătește să închidă uzina sa din Barcelona și, mai mult chiar, să își reducă prezența în Europa externalizând activități de producție și vânzare către partenerii de la Renault. Ei bine, una dintre zonele industriale pe care Nissan o pune la dispoziția Renault este cea din Spania. După închiderea uzinei din Catalonia, unde este produs pick-up-ul Nissan Navara, o altă uzină a japonezilor din peninsulă, cea din Cantabria, părea să rămână fără multe șanse de supraviețuire.

Citește și:
– Seat Leon pierde poziția de lider al pieței spaniole, după șase ani, învins de un model Dacia

Pentru a menține măcar o parte dintre locurile de muncă, oficialii Nissan au transferat acestei uzine producția unor componente ale sitemului de frânare pentru modelul Qashqai asamblat la unitatea de producție a mărcii nipone din Marea Britanie. Cum asta nu acoperea decât o parte infimă din necesarul de produse al fabricii din Cantabria, o soluție salvatoare a venit de la marca românească Dacia din grupul Renault.

În viitorul foarte apropiat, uzina Nissan va produce pentru Dacia componente ale sistemului de frânare pentru cea de-a treia generație Sandero și Logan. Acestea vor fi apoi exportate în special către uzinele din Maroc care produc aceste modele.

Conform presei franceze, uzina Nissan din nordul Spaniei va produce anual nu mai puțin de 1,2 milioane de astfel de componete pentru Dacia și circa 600.000 pentru Nissan. Pentru asta, oficialii uzinei, susținuți de statul iberic, s-au angajat să facă investiții de șapte milioane de euro. În plus, la fabrica Los Corrales de Buelna din Cantabria vor fi realizate și alte componente pentru modelele Renault Captur, Mégane și Kadjar, dar și pentru utilaje agricole sau industriale.

Citește și:

Leave a Comment