Share

Sorin Grindeanu: „A fost semnat contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că a fost semnat contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj, un proiect în valoare de peste nouă miliarde de lei.

„A fost semnat astăzi contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj. Este un proiect în valoare de peste nouă miliarde de lei (fără TVA) – finanţat parţial prin PNRR (1,5 miliarde de lei, fără TVA) – care va transforma Municipiul Cluj-Napoca şi comuna Floreşti în localităţi moderne. Ministerul Transporturilor asigură majoritatea finanţării, dar Primăria Cluj-Napoca are datoria să deruleze eficient proiectarea şi execuţia celor peste 21 de km ai liniei de metrou uşor care va fi construit în zona metropolitană”, a menționat Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului, asocierea de proiectanţi şi constructori români şi turci are la dispoziţie 96 de luni pentru definitivarea întregului proiect.

„Vor fi construite în prima etapă (prin PNRR) nouă staţii şi un depou, pe o distanţă de 9,16 km pe traseul Sfânta Maria – Europa Unită. Lucrările la prima etapă trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august 2026 pentru ca ulterior să se poată intra în cea de-a doua etapă (finanţată de MTI din alte fonduri) care vizează lucrări la alte zece staţii pe traseele Ţara Moţilor – Sfânta Maria (șapte staţii, 8,80 km) şi Piaţa Mărăşti – Muncii (trei staţii, 3,07 km)”, a detaliat ministrul Transporturilor.

Leave a Comment