Share

Simona Halep – Bianca Andreescu, partidă șoc pentru români în Turneul Campioanelor

Simona Halep joacă astăzi, după ora 14:00, primul său meci din grupa Violet a Turneului Campioanelor de la Shenzhen contra jucătoarei canadiene de origine română Bianca Andreescu. Pentru români acesta este un meci istoric.

Partida Halep (28 ani, 5 WTA) – Andreescu (19 ani, 4 WTA), este o premieră și va fi al doilea meci care se joacă astăzi, după cel dintre Karolina Pliskova (Cehia), numărul doi mondial, şi Elina Svitolina (Ucraina), deţinătoarea titlului la Turneul Campioanelor.

Competiţia din China, dotată cu premii totale de 14 milioane de dolari, a debutat duminică, atunci când au fost programate cele două meciuri din grupa Roşie, Naomi Osaka (Japonia) – Petra Kvitova (Cehia), o reeditare a finalei de la Australian Open din acest an, respectiv Ashleigh Barty (Australia) – Belinda Bencic (Elveţia).

Ieri, Naomi Osaka a învins-o pe Petra Kvitova 7-6 (7/1), 4-6, 6-4. Locul 3 WTA, japoneza s-a impus după circa două ore şi 40 de minute în faţa unei adversare clasate cu trei poziţii mai jos în ierarhia mondială. Partida a fost reeditarea finalei din acest an a Openului Australiei, câştigată tot de Osaka. Tot duminică, Ashleigh Barty, liderul mondial, a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic, 5-7, 6-1, 6-2. În faţa unei adversare aflate pe locul 7 WTA, Barty s-a impus după aproape două ore de joc și este aproape sigură că va încheia anul pe primul loc al ierarhiei.

Halep, numărul cinci mondial şi câştigătoarea titlului la Wimbledon anul acesta, participă pentru a şasea oară la Turneul Campioanelor, care reuneşte cele mai bune opt jucătoare potrivit rezultatelor înregistrate în cursul anului. Românca a jucat finala în 2014, la prima participare, iar anul trecut nu a putut evolua la ultima ediţie găzduită de Singapore, din cauza unei accidentări.

Halep a fost repartizată în Grupa Violet a Turneului Campioanelor alături de canadianca de origine română Bianca Andreescu, de Karolina Pliskova (Cehia) şi de Elina Svitolina (Ucraina).

Din Grupa Roşie fac parte liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, japoneza Naomi Osaka, cehoaica Petra Kvitova şi elveţianca Belinda Bencic.

Leave a Comment