Share

România – Spania 1 – 2: Lecție de flamenco pe Arena Națională

Echipa de fotbal a României a pierdut cu 1 – 2 meciul din preliminariile EURO 2020 cu valoroasa echipă a Spaniei după un joc slab, în care jucătorii noștri s-au apărat aproape continuu și nu de fiecare dată cu succes. Portarul Tătărușanu poate fi considerat cel mai bun jucător al meciului fiind singurul care a reușit să limiteze proporțiile scorului.

Prima repriză a început cu dominarea autoritară a Spaniei în fața unei echipe a României adormită și temătoare. Singurul aflat în contact cu adevărata miză a meciului a fost Tătărușanu, portarul român având intervenţii salvatoare la mingile trimise de Alcacer (min. 1, 6, 37), Ramos (min. 11), Jordi Alba (min. 13) și Rodrigo (min. 35).

Spania a deschis scorul prin Sergio Ramos (min. 29), din lovitură de la 11 metri, după ce Ciprian Deac l-a călcat pe Dani Ceballos în careu.

Ca dovadă a impotenței echipei României și a tacticii falimentare, cu cinci fundași, a antrenorului Contra, prima repriză s-a încheiat cu o posesie de 73% a spaniolilor.

Repriza a doua a început chiar mai prost decât prima, spaniolii marcând în minutul 47 după o fază în care apărarea echipei noastre a părut formată fotbaliști amatori.

Abia în minutul 59, după intrarea în teren a lui Florin Andone, echipa României a reușit să realizeze o fază din care a putut marca prin același jucător după o centrare a lui Benzar și o recentrare, cu capul, a lui Pușcaș.

Golul lui Andone a părut a îi trezi pe jucătorii români, însă spaniolii au continuat să predea lecția de flamenco fotbaliștilor noștri având cele mai mari ocazii. În minutul 77, după un fault asupra lui Pușcaș, Llorente a primit cartonașul roșu, însă lovitura liberă de la marginea careului nu a fost transformată în gol de Ianis Hagi.

Nici cu o echipă a Spaniei în 10 jucători, România nu a reușit să își impună jocul. Doar în minutele de prelungiri echipa noastră a avut câteva zvâcniri care ar fi putut aduce egalarea atât de dorită. Din nefericire, partida dintre România și Spania s-a încheiat cu un dezamăgitor, dar corect, 1 – 2.

După câte cinci meciuri jucate, în grupa F conduce Spania, cu 15 puncte, urmată de Suedia, cu 10 puncte, și Norvegia, cu 8 puncte. România se află abia pe poziția a patra cu7 puncte, ea fiind urmată de Malta, 3 șpuncte, și Insulele Feroe cu 0 puncte.

Pe 8 septembrie, România va întâlni Malta pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Citește și:

Leave a Comment