Share

România, în grupa E a Campionatului European de Fotbal din 2024. Iată adversarii și grupele

Echipa de fotbal a României va evolua în grupa E a Campionatului European de Fotbal – EURO 2024, care se va desfășura anul viitor în Germania.

În urma tragerii la sorți desfășurată în această seară, echipa României, a fost repartizată în grupa E a Campionatului European de Fotbal din 2024 alături de echipele Belgiei (cap de serie), Slovaciei și o echipă care mai trebuie să se califice dintre Israel, Bosnia, Ucraina sau Islanda (Play-off B).

Grupele EURO 2024 sunt compuse din:

Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
Grupa D: Câștigătoare play-off A, Olanda, Austria, Franța
Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Câștigătoare play-off B
Grupa F: Turcia, Câștigătoare play-off C, Portugalia, Cehia

Naţionala României a urcat cinci locuri faţă de luna trecută în clasamantul FIFA şi ocupă poziţia a 43-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA). Tricolorii au obţinut luna trecută două victorii în ultimele lor meciuri din preliminariile EURO 2024, 2-1 cu Israelul în deplasare şi 1-0 cu Elveţia la Bucureşti.

România a început anul pe 52, iar în aprilie a urcat pe locul 46, după care a oscilat între 47 (iunie, septembrie) şi 48 (iulie, octombrie). Aceasta este cea mai bună clasare a României din 2021 încoace.

31 mil. USD pentru echipele participante la EURO 2024

UEFA va distribui în total 331 de milioane de dolari selecţionatelor participante la Campionatul European din Germania – EURO 2024. Comitetul Executiv al UEFA, întrunit sâmbătă la Hamburg, înaintea tragerii la sorţi a grupelor EURO 2024, a convenit asupra premiilor financiare care urmează să fie distribuite între echipele calificate, printre care şi naţionala României.

Astfel, fiecare dintre cele 24 de selecţionate va încasa o primă de participare de 9,25 milioane de euro. Fiecare victorie va fi recompensată cu un milion de euro, iar fiecare rezultat de egalitate cu 500.000 de euro.

Calificarea în optimile de finală va fi răsplătită cu un bonus de 1,5 milioane de euro, care se va ridica la 2,5 milioane euro pentru accederea în sferturile de finală şi la 4 milioane de euro pentru calificarea în semifinale.

Câştigătoarea EURO 2024 va fi recompensată cu suma suplimentară de 8 milioane de euro, în timp ce învinsa din finală va primi 5 milioane de euro. Suma maximă la care poate ajunge echipa campioană, dacă va câştiga toate cele trei jocuri din grupa sa, este de 28,25 milioane de euro.

Citește și:

Leave a Comment