Share

Bianca Andreescu joacă finala US Open cu Serena Williams

Încununare a unei spectaculoase ascensiuni în tenisul mondial, finala de la US Open o va include pe canadianca de origine română Bianca Andreescu. Ea a reușit azi-noapte să o învingă pe Belinda Bencic, după două seturi încheiate cu un scor foarte strâns.

Meciul spectaculos și foarte strâns dintre Bianca Andreescu și Belinda Bencic a fost dominat, în mare parte, de elvețianca Bencic care a vut, doar în primul set, șase mingi de break. Andreescu a dovedit tărie de caracter și a reușit să mențină echilibrul pentru ca, după tie-break, să câștige cu 7 – 6.

Al doilea set a avut un rezultat ceva mai clar în favoarea canadiencei de origine română: 7 – 5.

„Este ireal să joc cu Serena în finală. Este un vis devenit realitate, e o nebunie… o nebunie”, a declarat Andreescu după un meci în care a fost condusă cu 5-2 de Bencic în setul secund, însă apoi a câştigat cinci ghemuri consecutive.

„Dacă mi s-ar fi spus în urmă cu un an că anul acesta vor fi în finală la US Open, aş fi răspuns «eşti nebun»”, a adăugat tânăra jucătoare canadiancă.

Dacă anul trecut, tot în septembrie, Bianca Andreescu se afla mai jos de locul 200 WTA, canadianca a ajuns acum pe 15 și va juca prima ei finală la US Open cu Serena Williams. Se anunță un meci epic având în vedere că americanca a zdrobit-o în semifinală pe Elina Svitolina cu 6 – 3, 6 – 1.

Însuşi antrenorul canadiencei, Sylvain Bruneau, este uluit de progresul elevei sale, pe care o pregăteşte din martie 2018: „Parcursul ei din ultimul an cred că este destul de incredibil. Aş vrea să spun că am avut o senzaţie că lucrurile vor ieşi aşa, dar nu am avut-o. Mereu am crezut că va deveni o jucătoare bună. Pentru mine, asta era un fapt. Dar că va fi capabilă să obţină o transformare atât de rapidă faţă de acum un an când a pierdut în calificări, nu credeam”.

Leave a Comment