Share

România a învins Elveția și a câștigat grupa de calificare la EURO 2024

După ce s-a calificat matematic la EURO 2024 în urma victoriei cu Israel, echipa de fotbal a României a învins în această seară Elveția în ultimul meci al grupei de calificare.

Echipa națională de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Pentru a câştiga grupa şi a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi echipa României nu trebuia să piardă meciul cu Elveția.

Echipa națională de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Pentru a câştiga grupa şi a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi echipa României nu trebuia să piardă meciul cu Elveția. Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 din Germania va avea loc pe 2 decembrie.

Tricolorii s-au impus în această seară prin golul marcat de Denis Alibec (min. 50) şi au terminat grupa neînvinşi.

Echipa României a făcut un joc bun, a jucat cu spirit de sacrificiu, a luptat până la ultima picătură de energie, purtată de un stadion întreg şi a fost răsplătită şi de şansă.

Elveţia a dominat jocul în cea mai mare parte a timpului, şi-a creat ocazii de gol, însă a arătat frustrată şi lipsită de luciditate şi de calm.

Prima şansă notabilă a tricolorilor a fost o foarfecă blocată a lui Moruţan (18), la centrarea lui Coman. La câteva zeci de secunde după aceea, la poarta noastră, Moldovan a respins şutul lui Okafor de la 18 metri.

La scurt timp, Bancu l-a testat pe Mvogo cu un şut din afara careului (20). Ndoye nu a ajuns la o minge centrată de Garcia în faţa porţii (min. 26).

România a controlat finalul primei reprize, dar Stanciu a şutat peste poartă din lovitură liberă Stanciu de la 25 metri (34), iar Mvogo a prins mingile expediate de Coman (min. 40) şi Cicâldău (min 40) din afara careului.

Imediat după pauză, Stanciu a centrat pe dreapta la Moruţan, acesta a recentrat cu capul în faţa porţii, de unde Alibec a reluat în plasă (min. 50), deschizând scorul.

Coman a cerut penalty în min. 55, după ce a fost călcat uşor de Ndoye la limita careului, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Ultima jumătate de oră a aparţinut oaspeţilor, care s-au aruncat în atac cu toate forţele, ratând mai multe ocazii bune de gol.

Okafor (min. 60) a scăpat spre poartă, dar, jenat de Raţiu, nu a reuşit să îl învingă pe Moldovan, care a respins în corner. Un minut mai târziu, Moldovan a avut o intervenţie providenţială în faţa lui Vargas, rămas singur cu goalkeeper-ul Rapidului.

Steffen (min. 69) şi Ndoye (min. 71) au fost imprecişi din marginea careului mic, Moldovan (min. 82) a respins foarte bine şutul-centrare al lui Zeqiri, iar la ultima fază a meciului (min. 90+7), Moldovan a respins şutul lui Ugrinic din marginea careului.

România şi Elveţia erau calificate la EURO 2024 încă de sâmbătă, când tricolorii au învins Israelul cu 2-1 la Felcsut (Ungaria), iar Elveția a remizat acasă cu Kosovo (1-1).

Turneul final al EURO 2024 va avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024, iar România va fi pentru a şasea oară la un astfel de eveniment, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Citește și:

Leave a Comment