Share

România, calificată la Campionatul European de Fotbal după o victorie în fața Israelului

Echipa națională de fotbal a României a învins în această seară Israelul și s-a calificat la Campionatul European de Fotbal din Germania.

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la EURO 2024, după ce a învins echipa Israelului cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Pancho Arena din Felcsut (Ungaria), în penultimul său meci din Grupa I a preliminariilor.

Tricolorii au făcut un meci foarte bun în Ungaria, în ciuda unui start ratat, câştigând prin golurile marcate de George Puşcaş (10) şi Ianis Hagi (63). Israelul deschisese scorul în min. 2, prin Eran Zahavi (2).

România a început cu stângul, primind gol după 90 de secunde, la un corner executat de Gloukh, urmat de o deviere a lui Miguel Vitor, iar Eran Zahavi a reluat simplu în plasă.

Echipa antrenată de Edward Iordănescu nu fost afectată prea tare de această lovitură, reuşind egalarea în minutul 10: Drăguş a şutat cu efect de la 22 de metri, portarul a respins în transversală, iar mult-hulitul Puşcaş, atent, a reluat cu capul în plasă.

Tricolorii au continuat să joace bine şi Răzvan Marina a avut o ocazie bună (12), însă Glazer a respins şutul său. Apoi, Drăguş (19) a şutat peste poartă de la 18 de metri.

Israelienii au fost periculoşi prin Khalaili (23), care a trimis din voleu peste ţintă, de la 12 metri. Imediat, Drăguş putea aduce România în avantaj, dar a nimerit bara cu un şut din întoarcere (24).

Israelul a avut două oportunităţi bune, dar acelaşi Khalaili a reluat peste din poziţie bună, după ce Moldovan respinsese şutul lui Turgeman (26), iar Gloukh (32) l-a testat cu un şut din unghi pe Moldovan, prins în doi timpi.

Puşcaş (38) a fost aproape de un gol de senzaţie, reluând spectaculos cu călcâiul, dar portarul Glazer a fost atent.

România a început în forţă repriza secundă, dar şutul lui Puşcaş din unghi (47) a fost respins de Glazer, iar Screciu a şutat prin faţa porţii câteva secunde mai târziu. Răzvan Marin (49) a trimis peste poartă de la 12 metri, din poziţie foarte bună. Stanciu (51) a şutat din voleu de la 18 metri, însă pe lângă poartă.

Prima ocazie notabilă a israelienilor de după pauză a fost şutul lui Gloukh (53), care a trecut puţin pe lângă poartă.

România a marcat golul victoriei în minutul 63, prin Ianis Hagi, cu un şut la colţul scurt, după ce i-a revenit mingea în urma unei centrări blocate.

Mihăilă a ratat cu poarta goală (74), la un contraatac purtat de Răzvan Marin (74).

Zahavi (82) a tras de la 22 metri, dar Moldovan a reţinut.

În minutul 84, situaţia tricolorilor s-a complicat, după ce Mihăilă a fost eliminat, după o intrare dură la Turgeman.

Israelul a presa pe final, dar a făcut-o fără prea luciditate, ultima oportunitate fiind ratată de Gorno (90+4), însă mingea expediată de el a fost reţinută de Moldovan.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă, tot în această seară, cu Kosovo, 1-1. România va juca marţi ultimul meci din grupă, pe Arena Naţională, contra Elveţiei.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European de Fotbal, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Leave a Comment