Share

OFICIAL: Ultimele meciuri de calificare pentru EURO 2020 vor avea loc în toamnă. România – Islanda, pe 8 octombrie

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunțat astăzi că Bucureștiul rămâne printre orașele în care se vor disputa meciuri ale EURO 2020. Ultimele partide de calificare vor avea loc în octombrie și noiembrie.

Reprogramat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, Campionatul European de fotbal EURO 2020 va avea loc inuie și iulie 2021. Meciurile din play-off, care vor decide ultimele echipe calificate, se vor disputa în octombrie şi noiembrie 2020.

EURO 2020, reprogramat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, va avea loc în cele 12 oraşe prevăzute iniţial, printre care este şi Bucureştiul, iar meciurile din play-off, care vor decide ultimele echipe calificate, se vor disputa în octombrie şi noiembrie, a anunţat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), al cărei Comitet Executiv se desfăşoară miercuri şi joi.

„Cele douăsprezece oraşe prevăzute iniţial au fost confirmate”, a declarat într-o conferinţă de presă organizată după ședința Comitetului Executiv al UEFA secretarul general adjunct al forului european, Giorgio Marchetti.

Luna trecută, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, lăsa să se înţeleagă că numărul oraşelor gazdă ar putea fi redus. „Avem probleme cu trei oraşe”, a spus atunci Ceferin fără a nominaliza despre care dintre cele 12 este vorba.

Marchetti a confirmat și datele turneului, care va începe pe 11 iunie 2021 la Roma, și se va încheia cu finala din 11 iulie de la Londra.

Play-off-ul pentru EURO 2020, în octombrie şi noiembrie 2020

Meciurile din play-off, care urmau să se dispute în luna martie, dar au fost amânate, se vor juca în octombrie şi noiembrie. România va întâlni Islanda în prima partidă a barajului pentru EURO 2020, pe 8 octombrie, la Reykjavik.

Liga Naţiunilor va începe în luna septembrie. În această competiţie, selecţionata României a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei, decizia fiind luată în urma unei teleconferinţe organizate, pe 17 martie de forul continental cu toate cele 55 de federaţii naţionale. UEFA a decis ca denumirea competiţiei să rămână EURO 2020 chiar dacă aceasta va avea loc în anul 2021.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European pe Arena Naţională din Capitală.

Ediţia aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania). După decizia amânării turneului final, autorităţile din unele dintre cele 12 ţări organizatoare s-au arătat rezervate în ceea ce priveşte organizarea unor meciuri ale CE.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va disputa cel puţin două partide la Bucureşti.

Citește și:

Leave a Comment