Share

Progrese în privinţa autostrăzii Ploieşti – Braşov. O asociere de firme a depus o oferta

Forțat de opinia publică, Guvernul încearcă să accelereze derularea proiectelor de infrastructură. Deocamdată, realizările se opresc la nivelul anunțurilor. Viorica Dăncilă tocmai a declarat că Guvernul face progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, susţinând că în numai câteva luni s-a ajuns în faza finală a achiziţiei publice. Și în cazul proiectului Craiova – Pitești există semne bune.

„Facem progrese în privinţa proiectului autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice. Deşi guvernele anterioare au promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi, numai în câteva luni, am ajuns în faza finală a achiziţiei publice. Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vastă experienţă în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public-privat a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov, comisia de evaluare a deschis oferta, se verifică documentaţia, iar în scurt timp va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat”, a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a menţionat că, tot în domeniul infrastructurii, Executivul a adoptat o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere pentru primul tronson al drumului expres Craiova – Piteşti care va avea 17,7 kilometri.

„Sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres, aproximativ 4 milioane de lei, sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Drumul expres Craiova – Piteşti va avea patru benzi de circulaţie, două benzi pe sens, şi va ocoli oraşele de pe traseu – Balş şi Slatina”, a precizat Dăncilă.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment