Share

Primarul Sectorului 6: Proiect pentru eliminarea vehiculelor peste 5,15 m din parcările publice şi de reşedinţă

Primarul Sectorului 6 pregătește o măsură pe care mulți bucureșteni o așteaptă de ani buni. Autoutilitarele şi camioanele nu vor mai putea ocupa locuri în parcările publice și rezidențiale.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, va supune votului, joi, în şedinţa Consiliului Local, un proiect de hotărâre conform căruia autoutilitarele şi camioanele nu vor mai putea ocupa locuri în parcările publice şi rezidenţiale.

„Este important să punem ordine în spaţiul public şi continuăm în această direcţie. Nu mă uit la cât de impopulară este o decizie, ci mă uit la ce efecte va produce şi cum va aduce, pas cu pas, ordine în acest haos urbanistic care este astăzi Bucureştiul. Neimplicarea autorităţii publice şi lipsa unor reglementări clare în acest domeniu ne-a adus aici! Supun astăzi votului Consiliului Local al Sectorului 6 un proiect de hotărâre prin care autovehiculele cu dimensiuni mai mari de 2,30 m lăţime şi 5,15 m lungime – exact normativul pentru parcări NP24-97 – nu mai pot parca în parcările publice şi de reşedinţă din Sectorul 6”, scrie edilul pe Facebook.

El adaugă că este responsabilitatea fiecărui cetăţean sau agent economic ca atunci când achiziţionează un astfel de autovehicul să îi asigure staţionarea peste noapte, astfel încât acesta să nu fie lăsat “la întâmplare” pe străzi, trotuare sau parcări publice.

„Se abuzează prea mult de spaţiul public, este nevoie de intervenţia autorităţii locale”, a scris Ciucu.

În şedinţa Consiliului local va fi dezbătut regulamentului de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor oprite şi/sau
staţionate neregulamentar în parcajele publice de reşedinţă şi parcările publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6.

Conform acestuia, în parcajele publice sunt interzise:

  • staţionarea vehiculelor care blochează parţial sau integral accesul în parcajele publice de reşedinţă, parcajele publice de utilitate generală şi parcajele publice utilizate de instituţii publice;
  • staţionarea în parcajele de reşedinţă a altor vehicule în afara celor pentru care există contract de închiriere;
  • staţionarea în parcajele publice utilizate de instituţii publice a altor vehicule în afara celor aprobate de conducerile instituţiilor publice;
  • ocuparea parcajelor publice cu vehicule cu dimensiuni mai mari de 2,30 m lăţime şi 5,15 m lungime.

Nerespectarea acestor dispoziţii poate atrage dispunerea măsurii tehnico-administrative a ridicării, transportului şi depozitării vehiculului în spaţiu special amenajat.

Pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor staţionate neregulamentar se percep, de la proprietar ori deţinător legal al acestuia, următoarele taxe:

  • 300 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
  • 200 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de transport;
  • 30 lei, inclusiv TVA/zi/fracţie de zi/vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

Pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Sectorului 6, se percep de la proprietar ori deţinător legal al acestuia, următoarele taxe:

  • 300 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
  • 200 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Leave a Comment