Share

Gabriela Firea promite finalizarea pasajului Doamna Ghica în toamnă. Așa va arăta proiectul

Utilizând postările pe pagina personală de Facebook în loc de site-ul primăriei, Gabriela Firea a prezentat detaliile viitorului pasaj de la Doamna Ghica pe care promite să îl finalizeze în toamna lui 2020. Există și o veste proastă pentru cei care locuiesc în zonă.

„Așa va arăta Pasajul Doamna Ghica! Imagini în premieră! Lucrăm intens pentru a fi gata în această toamnă. Astfel, se va rezolva problema traficului din aceasta zonă foarte aglomerată – Colentina/Obor”, a scris primarul capitalei pe pagina sa de Facebook. De ce pe pagina personală a unei rețele de socializare și nu pe cea oficială a primăriei? Gurile rele spun că acest mod de comunicare este ales de fiecare dată pentru a induce ideea că proiectul e realizat de Gabriela Firea, fără de care o astfel de lucrare nu ar fi fost posibilă, și nu de primăria pe care o conduce. Asta pentru a își asigura un plus de imagine în perspectiva viitoarelor alegeri.

Pasaj Doamna Ghica

Lăsând însă deoparte modalitatea mai mult sau mai puțin corectă de anunțare a unor lucrări edilitare de către primarul Bucureștiului trebuie spus că, din imaginile prezentate „în premieră” de Gabriela Firea se poate observa un detaliu aparent minor, dar extrem de important pentru locuitorii din zonă: dispar parcările de reședință.

Cei care locuiesc sau tranzitează zona știu cu siguranță cât de dificil este să găsești un loc de parcare. Ei bine, în imaginile proiectului se poate vedea destul de clar că pe ambele laturi ale viitorului pasaj au fost eliminate spațiile care acum servesc ca parcări. Nici sub pod nu par a fi organizate astfel de spații, iar asta nu e deloc un lucru bun pentru cei care locuiesc într-o zonă atât de aglomerată și care dețin mașini. Iar în apropiere nu există nicio altă parcare de dimensiuni mari în care vehiculele să poată fi garate.

Gabriela Firea detaliză stadiul lucrărilor

„Până acum au fost realizate lucrări de relocare a utilităților și au fost efectuate lucrări de instalații pentru a putea devia traficul. De asemenea, a fost realizat zidul de sprijin adiacent zonei trotuarului și au fost demarate lucrările de săpătură și execuția zidului de sprijin la una dintre rampe”, explică Gabriela Firea.

De asemenea, ea susține că „este planificată branșarea la rețeaua existentă de termoficare și devierea circulației pe breteaua nouă pentru a putea fi demarate forajele pentru coloanele aferente fundațiilor de la pila 1 si culeea 1. Lucrările sunt realizate de colegii noștri de la Trustul de clădiri metropolitane”.

Un proiect de 28 de milioane de euro

Pe 23 septembrie 2019, primarul Bucureștiului susținea că lucrările vor fi finalizate „în 12 luni”. Acum ea speră să se poată circula pe pasaj „în această toamnă”. Desigur, o întârziere de două-trei luni poate fi scuzabilă dacă avem în vedere lunile în care s-a lucrat cu dificultate din pricina pandemiei. Prin urmare putem spera că pasajul Doamna Ghica va fi fializat până în decembrie 2020.

Tot în prima lună din toamna anului trecut, atunci când a semnat autorizația de construire, edilul menționa că „pentru că zona Doamna Ghica este una foarte aglomerată, la propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobaţi de către CGMB indicatorii tehnico-economici. În primăvară am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie cu Trustul de Clădiri Metropolitane, iar acum am semnat autorizaţia de construire. Proiectarea a durat trei luni, aşa cum am promis, şi, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro”.

Tot atunci însă, LifeNews.ro atrăgea atenția asupra mutării aglomerației în zona Delfinulkui din Pantelimon, următoarea intersecție majoră de pe Șoseaua Doamna Ghica. Cu o utilitate clară, noul pasaj din Colentina va genera mari probleme de trafic în zona intersecției șoselei Doamna Ghica cu șoseaua Pantelimon, acolo unde deja aglomerația este la cote alarmante. În prezent, chiar și fără creșterea de trafic generată de realizarea pasajului Doamna Ghica, coloanele de mașini care încearcă să traverseze intersecția din Pantelimon se întind pe kilometri buni. Din nefericire, Gabriela Firea nu vorbește despre un plan complet de fluidizare a traficului pe axa de est a Bucureștiului astfel încât să nu mute aglomerația de la o intersecție la alta. (Foto: Gabriela Firea – FB)

Citește și:

Gabriela Firea - Pasaj Doamna Ghica

Leave a Comment