Share

Rafinăria OMV Petrobrazi amendată cu 100.000 lei de Garda de Mediu Prahova

Garda de Mediu Prahova a amendat rafinăria OMV Petrobrazi cu 100.000 lei în urma poluării reclamată de cetăţenii din Ploieşti.

Conform datelor postate, joi, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, în urma controalelor demarate ca urmare a numeroaselor sesizări şi a disconfortului olfactiv resimţit de locuitorii municipiului Ploieşti, comisarii au aplicat rafinăriei Petrobrazi o sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 lei.

„Totodată Garda de Mediu Prahova a dispus în sarcina rafinăriilor controlate luarea măsurilor care se impun, ca operaţiunile de pe amplasament să fie realizate astfel încât emisiile şi mirosurile să nu determine o deteriorare semnificativă a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentelor acestora”, arată, conform Agerpres, sursa citată.

Garda de Mediu Prahova a anunţat, miercuri dimineaţă, că a demarat controale de verificare a calităţii aerului la cele două rafinării din municipiul Ploieşti, în urma numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni cu privire la mirosul din oraş.

Ulterior, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova a anunţat că laboratorul mobil al instituţiei, dar şi staţiile de monitorizare a calităţii aerului care aparţin rafinăriilor OMV Petrobrazi şi Rompetrol Vega au înregistrat, miercuri dimineaţă, depăşiri pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S).

Conform unui comunicat emis de APM, la ora 05.30, în laboratorul mobil deţinut de către APM Prahova în localitatea Bărcăneşti a fost înregistrată o depăşire pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S).

Ulterior, de la ora 07.00 s-au înregistrat depăşiri pentru indicatorul hidrogen sulfurat (H2S) în staţia automată de monitorizare a calităţii aerului care aparţine operatorului economic SC OMV Petrom SA – Rafinăria Petrobrazi (Cartier Mitică Apostol), iar la ora 08,30 au fost înregistrate depăşiri ale aceluiaşi indicator în ambele staţii automate ale operatorului economic SC Rompetrol Rafinare SA – Rafinăria Vega Ploieşti (ATM Construct şi Ţânţăreni).

Leave a Comment