Share

Primar târât cu camioneta pe străzi pentru nerespectarea unei promisiuni electorale

Unsprezece persoane au fost arestate după l-au scos afară din birou pe primarul satului lor, l-au legat de o camionetă şi l-au târât pe străzile localităţii. Este al doilea atac al fermierilor mexicani care îi solicită alesului să-şi îndeplinească o promisiune făcută campania electorală.

Poliţia a intervenit pentru a-l elibera pe primarul Jorge Luis Escandón Hernandez, care nu a suferit răni majore. A fost nevoie de zeci de poliţişti pentru a opri vehiculul, iar câteva persoane au fost rănite în altercaţiile izbucnite între poliţie şi cei care l-au răpit pe primar.

Este al doilea atac al fermierilor care îi solicită alesului să-şi îndeplinească promisiunea din campanie de a repara un drum local.

Incidentul a avut loc în satul Santa Rita din statul mexican Chiapas.

Primarii şi politicienii locali din Mexic sunt adesea vizaţi de cartelurile de droguri când refuză să coopereze, dar este mai puţin obişnuit ca aceştia să fie atacaţi din cauza promisiunilor lor din campanie.

Alesul a declarat că îi va da în judecată pe făptaşi pentru răpire şi tentativă de omor.

Într-o filmare făcută de persoane aflate în faţa primăriei se poate vedea cum un grup de bărbaţi îl târăşte pe primar în afara clădirii şi-l leagă de spatele unei maşini.

Într-o altă filmare surprinsă mai târziu de o cameră de luat vederi se vede cum primarul a fost târât – legat cu o frânghie în jurul mâinilor de spatele camionetei – pe străzile din Santa Rita, din municipalitatea Las Margaritas.

Într-un incident anterior, în urmă cu patru luni, mai mulţi bărbaţi au vandalizat biroul primarului, atunci când nu l-au găsit acolo.

Primar mexic

Leave a Comment