Share

Președintele Ford România: Costul vehiculelor va creşte din cauza volumului masiv de tehnologie încorporat

Ian Pearson, preşedintele Ford România, a declarat că proprietatea individuală asupra mașinilor se apropie de sfârșit deoarece acestea vor costa tot mai mult, iar oamenii vor fi nevoiți să împartă aceste costuri.

Prezent la Forumul Industriei Auto 2019, preşedintele Ford România, Ian Pearson, a declarat că, în viitor, „nu va mai fi vorba despre proprietatea individuală a automobilului. Costul vehiculelor va creşte, din cauza volumului masiv de tehnologie încorporat în automobil, aşa că va trebui ca vehiculele să fie folosite pe un principiu comun. Majoritatea celor din această cameră deţine probabil o maşină, dar fiecare vehicul e utilizat un procent de timp foarte mic. Majoritatea timpului, maşina stă parcată, deci pe viitor va trebui să găsim moduri mult mai inteligente de a utiliza automobilul, iar acest lucru se va întâmpla pe principiul utilizării comune, şi nu pe principiul proprietăţii individuale. Deci, trebuie să ne schimbăm percepţia asupra a ceea ce înseamnă o companie de mobilitate”.

Oficialul Ford a atras atenţia că oraşele încep să devină clienţi direcţi ai companiilor producătoare de automobile, în detrimentul clienţilor individuali.

„În prezent, clienţii noştri nu mai vor să fie trataţi drept simpli clienţi, ci sunt clienţi cu capacitate de alegere, oarte precişi în ceea ce doresc. Și, mai important decât atât, clienţii noştri nu sunt numai clienţi persoane individuale, ci sunt şi oraşe. Sunt multe oraşe azi care spun că îşi doresc emisii zero şi trebuie să ne adaptăm acestei realităţi. Ideea de mobilitate nu va include numai vehiculele, nu va mai fi vorba numai despre tipurile de maşini – mici, maşini de familie… Oamenii vor să găsească cel mai bun mijloc de transport, cel mai ieftin mijloc de transport, cel mai puţin poluant mod de a ajunge dintr-un loc în altul, deci trebuie să ne adaptăm la toate schimbările dorite de clienţi”, a explicat Ian Pearson.

Directorul Continental România: Vedem un trend de mobilitate comună

Conceptul susţinut de acesta cu privire la proprietatea comună asupra automobilului personal a fost susținut şi de directorul grupului Continental România, Christian von Albrichsfeld.

„Vedem un trend de mobilitate comună. (…) În ceea ce priveşte mobilitatea comună, acesta este un trend care se impune în special în metropolele aglomerate, unde traficul este intens şi se creează ambuteiaje, deci oamenii încearcă să găsească soluţii inteligente pentru acest caz. Aglomerarea urbană există, iar oamenii încearcă să folosească în comun acelaşi automobil, deci proprietatea vehiculului poate că nu va mai fi pe viitor atât de importantă – probabil acest curent se va împământeni şi aici în Bucureşti. Nu ştiu cum vor sta lucrurile în alte oraşe, poate că se va porni mai degrabă cu vehicule hibride, cu vehicule autonome. Acest trend însă prezintă avantaje certe pentru utilizator”, a declarat directorul Continental România.

Citește și:

Leave a Comment