Share

Președintele First Bank pleacă din funcție la doar un an de la numire

Nicolae Dănilă, președintele consiliului de administrație al First Bank a anunțat astăzi plecarea din funcție a lui Dominic Bruynseels, președintele executiv al băncii, începând cu 8 august 2019. Mutarea are loc la un an de la intrarea lui Bruynseels în afacerea Piraeus Bank – First Bank.

„În ultimele 12 luni, First Bank a trecut printr-o serie de schimbări semnificative: repoziționarea după achiziția Piraeus Bank România, schimbarea identității de brand, procesul de dimensionare optimă a organizației, achiziția Bank Leumi România, precum și o serie de schimbări interne și de proiecte importante, ale căror rezultate se vor vedea în curând. Acum doresc să mă concentrez asupra unor proiecte personale importante, astfel încât voi părăsi actuala funcție pentru a putea face acest lucru”, a anunțat Dominic Bruynseels.

Fondul american de investitii J.C. Flowers & Co. a identificat și desemnat succesorul pentru această funcție. În acest moment, se află în desfășurare procedurile interne și externe specifice numirii oficiale și preluării mandatului. Nominalizarea va fi anunțată în curând, după încheierea formalităților necesare.

„Vreau să îi mulțumesc lui Dominic atât pentru energia și implicarea de care a dat dovadă în ultimele 12 luni, cât și pentru faptul că a adus J.C. Flowers în România. First Bank este un brand care se dezvoltă rapid și vom continua să construim plecând de la premisele pozitive pe care le avem. Îi dorim lui Dominic mult succes în tot ceea ce și-a propus”, a declarat Nicolae Dănilă, președintele consiliului de administrație First Bank.

Trebuie menționat că plecarea lui Bruynseels de la conducerea First Bank are loc în comntextul în care congresul Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal (PPUSL), urmașul Partidului Umanist, ulterior Conservator, înființat de omul de afaceri Dan Voiculescu, a desemnat-o drept candidat la alegerile prezidențiale pe Ramona Ioana Bruynseels, soția lui Dominic Bruynseels.

Cu sediul în București, First Bank oferă o gamă largă de produse și servicii adresate atât clienților locali cât și celor internaționali, incluzând activități de retail, IMM și corporate banking.
First Bank operează prin intermediul a 59 de sucursale, cu 1200 de specialiști angajați și are aproximativ 130.000 de clienți activi.

J.C. Flowers este una dintre principalele firme din domeniul investițiilor private, dedicată investițiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondată în 1998, firma a investit peste 15 miliarde de dolari în 52 de companii de portofoliu din 17 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, printre care se numără domeniul bancar, asigurări și reasigurări, firme de valori mobiliare, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. J.C. Flowers gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra.

Leave a Comment