Share

Marco Rottigni, Intesa Sanpaolo: „Le urăm bun venit angajaților și clienților First Bank în cadrul grupului”

Grupul Intesa Sanpaolo Bank a anunțat astăzi achiziția a 99,98% din acțiunile First Bank România de la fondul american de investiții JC Flowers.

Oficialii grupului Intesa Sanpaolo, au anunțat astăzi că banca își consolidează prezența în regiunea Europei Centrale și de Est prin achiziția First Bank din România de la fondul de investiții private american J.C. Flowers & Co.

Intesa Sanpaolo și JCF Tiger Holdings, acționarul majoritar al First Bank România, au semnat un acord de cumpărare de acțiuni pentru 99,98% dintre acțiunile First Bank S.A. Tranzacția ar trebui să se încheie până în primul trimestru al anului 2024, până atunci fiind așteptate aprobările autorităților de reglementare competente.

„Le urăm bun venit angajaților și clienților First Bank în cadrul grupului Intesa Sanpaolo. Această operațiune ne dublează prezența în România, o țară cu o creștere economică importantă, cu legături puternice cu Italia, și este în linie cu strategia noastră de a profita de oportunități de valoare, menținând în același timp accentul pe creșterea organică si pe stimularea profitabilitatii. Extinderea în România consolidează poziția noastră de bancă solidă în Europa Centrală și de Est și sprijină în mod activ internaționalizarea companiilor italiene. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm în curând cu noii noștri colegi”, a declarat Marco Rottigni, șeful diviziei Banci Subsidiare Internaționale a Intesa San Paolo.

First Bank este o bancă comercială cu 40 de sucursale în România – țară în care se estimează că majorarea PIB-ului va depăși 3% în următorii doi ani – și se concentrează pe deservirea IMM-urilor și a clienților de retail. Banca are active totale de aproximativ 1,5 miliarde de euro. În ultimii ani, First Bank a prioritizat investițiile în tehnologia digitală, dezvoltând una dintre cele mai apreciate aplicații de mobile banking de pe piață.

Intesa Sanpaolo Bank România – parte a diviziei Bănci Subsidiare Internaționale a Intesa Sanpaolo – deservește aproximativ 60.000 de clienți prin intermediul a 34 de sucursale și are active de aproximativ 1,5 miliarde de euro. Intesa Sanpaolo este prezentă în România din 1996.

Cota din piața românească a viitoarei entități bancare se va plasa în jurul a 2% din punct de vedere al activelor bancare.

Așa cum ați aflat deja de la LifeNews.ro, tot astăzi a mai fost anunțată o tranzacție importantă, cea prin care Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, a preluat lanțul de magazine Profi din România.

Citește și:

Leave a Comment