Share

Cel mai puternic importator român de autovehicule are un nou director general

Oficialii Porsche România, cel mai puternic importator român de autovehicule, au anunțat că austriacul Elmar Geisler îl înlocuiește pe Kurt Leitner în poziția de director general. Compania va fi condusă în continuare de doi directori generali.

Porsche Holding l-a numit la începutul lunii iulie pe austriacul Elmar Geisler în funcția de director general Porsche România. El îl înlocuiește pe Kurt Leitner, care a ocupat această poziție în ultimii patru ani, alături de Brent Valmar. Kurt Leitner își încheie mandatul în România, fiind numit director general Volkswagen Group Singapore, de unde va coordona operațiunile Porsche Holding din Singapore, Malaezia și Brunei.

Elmar Geisler a ocupat în ultimii șapte ani poziția de director general pentru mai multe filiale Porsche Holding din Europa Centrală și de Est, respectiv Porsche Serbia și Muntenegru, Porsche Albania, Porsche Kosovo și Porsche Macedonia.

„România este una dintre cele mai importante piețe din această regiune, cu un mare potențial de creștere, în special, pe segmentul de mobilitate electrică. Avem în față o perioadă de transformări majore pentru întreaga industrie auto, iar în rolul de director general Porsche România, alături de domnul Brent Valmar, ne vom concentra asupra ofensivei electrice, dar și asupra dezvoltării rețelei distribuitorilor și a îmbunătățirii serviciilor oferite clienților”, a declarat Elmar Geisler, director general Porsche România.

„Ne bucură să avem alături un profesionist care a adus valoare pentru Porsche Holding în toate filialele grupului în care a activat. Sunt convins că experiența și calificarea sa vor contribui la consolidarea poziției de lider a Porsche România în rândul importatorilor auto. Alături de Kurt Leitner am pus în mișcare proiecte ample care pregătesc organizația noastră pentru provocările viitoare ale industriei. Îi mulțumesc pentru contribuția sa semnificativă în cadrul Porsche România. Ne dorim să participăm la transformarea parcului auto local prin promovarea celor mai avansate tehnologii, cu impact nul asupra mediului înconjurător”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

Elmar Geisler și-a început cariera la Porsche Austria în anul 2000 unde a lucrat în departamentul de marketing al mărcii Audi. În anul 2003 a fost numit director general Stoddard Imported Cars din Statele Unite. A revenit în Europa în anul 2005 pe poziția de director regional Porsche Inter Auto. Ultimii ani i-a petrecut în poziția de director general al filialelor Porsche Holding din Macedonia, Kosovo, Albania, Serbia și Muntenegru.

Porsche România este cel mai mare importator auto din România și importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale. În 20 de ani de activitate pe piața locală, compania a vândut peste 450.000 de mașini și a atins o cifră cumulată de afaceri de peste 8 miliarde de euro. Compania a generat 3.500 de locuri de muncă în rețeaua proprie și a plătit taxe în cuantum de aproximativ 1.300 de milioane de euro în România.

Leave a Comment