Share

Modelul electric Renault Scenic, cu autonomie de 430 km sau chiar 625 km, poate fi comandat în România

Reprezentanța Renault în România a anunțat că, începând din această săptămână, clienții pot comanda noul model electric Scenic.

Conform oficialilor Renault România, gama Scenic va fi formată din trei versiuni de echipare – evolution, techno și esprit alpine – primele livrări fiind programate pentru primăvara anului 2024.

Renault s-a angajat în mobilitatea electrică de mai bine de un deceniu, se bazează pe o vastă experiență în domeniu și își accelerează ofensiva în segmentul compact (C) pentru a oferi vehicule electrice la prețuri accesibile.

Noul Renault Scenic E-Tech electric este conceput pentru familii și nevoia acestora de a călători liber și în siguranță. Vehiculul este 100% electric, plin de tehnologie și proiectat într-un mod sustenabil. Este primul vehicul de serie care înglobează obiectivul Renault Group de a deveni un producător de automobile de ultimă generație.

Așa cum ați aflat deja de la Economica.net, Renault Scenic E-Tech electric a fost dezvăluit în septembrie 2023 la IAA Mobility din Munchen.

Deși este electric și poartă un pachet de baterii, Scenic E-Tech este mai ușor (cântărește 1.850 kg) și mai compact decât un vehicul mediu din segmentul C (4,47 metri lungime, 1,86 metri lățime și 1,57 metri înălțime).

Spațiul oferit pasagerilor este remarcabil, în primul rând pentru că este construit pe platforma AmpR Medium (fosta CMF-EV) și în al doilea rând pentru că are podeaua complet plată. Ampatamentul lung (2,78 metri) oferă confort pentru pasagerii din spate, cu o rază amplă a genunchilor de 278 mm și o înălțime de 884 mm, în versiunile care vin cu trapa opacizantă Solarbay. Scenic E-Tech electric are un portbagaj de 545 de litri.

Scenic E-Tech electric ajunge în România într-o gamă de trei versiuni de echipare – evolution, techno și, pentru prima dată pe un vehicul electric, esprit alpine.

Bateria cu autonomie extinsă (87 kWh) se regăsește pe versiunile techno și esprit alpine, asigurând până la 625 km (WLTP). Versiunea evolution este disponibilă cu o baterie mai mică (60 kWh), permițând o autonomie de până la 430 km (WLTP).

Toate versiunile au la bord un cablu compatibil cu încărcarea DC de la terminale rapide, precum și un cablu AC7 pentru încărcare casnică. Compatibilitatea cu încărcarea AC trifazată de până la 22 kW, tipică terminalelor publice, este disponibilă opțional pentru întreaga gamă.

Disponibil pentru comandă în România de la jumătatea lunii decembrie 2023, Renault Scenic e-tech electric are o gamă de prețuri care începe de la 39.900 de euro pentru versiunea evolution 170 CP autonomie confort (60 kWh). Versiunea techno – 220 CP, autonomie extinsă (87 kWh) – este disponibilă la 45.500 de euro. Fabricat în Franța, la Ampere Electricity Douai Factory.

Pentru comparație, la deschiderea comenzilor în România, fratele mai mic al lui Scenic, Megane e-tech electric, avea anunțată o listă de prețuri care începea cu 32.900 de euro cu TVA inclusă, pentru versiunea Equilibre E-Tech 40 de 130 CP și continua cu 40.900 de euro pentru versiunea Techno pentru a urca la 45.400 de euro pentru vârful de gamă Iconic.

Citește și:

Leave a Comment