Share

Nicușor Dan: Primele 15 troleibuze Solaris pentru București sosesc în ianuarie 2024

Primarul general al Capitalei a anunțat astăzi că 15 dintre cele 100 de troleibuze comandate firmei Solaris vor fi livrate în ianuarie 2024.

Conform primarului Nicușor Dan, noile troleibuze Solaris care vor circula în București de la începutul anului viitor se pregătesc să iasă pe poarta fabricii din Polonia.

„Dintre cele 100 de troleibuze achiziționate de Primăria Municipiului București, 15 vor fi livrate la începutul lunii ianuarie, iar restul vor ajunge etapizat până în luna iunie”, a menționat Nicușor Dan.

O delegație tehnică a Primăriei Capitalei a fost la fabrica din Polonia pentru a vedea stadiul producției noilor troleibuze. Printre altele, acestea vor avea o lungime de 12 metri, autonomie fără contact cu rețeaua de minimum 20 km, aer condiționat, rampă de acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă, podea coborâtă, prize USB.

De asemenea, vor fi prevăzute cu sistem reîncărcabil de stocare a energiei electrice (SRSEE), echipamente ITS cu funcțiile de numărare și informare a călătorilor (audio-vizuală), infotainment, supraveghere video, wi-fi şi sistem de comunicare online. Capacitatea de transport a unui troleibuz va fi de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune.

Pentru achiziția celor 100 de troleibuze, Primăria Municipiului București a obținut fonduri nerambursabile de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Citește și:

Leave a Comment