Share

Renault Scenic E-Tech Electric este Car of the Year 2024 în Europa

Juriul competiției Car of the Year a anunțat în deschiderea Geneva Internațional Motor Show (GIMS), că Renault Scenic E-Tech Electric este câștigătoarea ediției din 2024.

Ediția din 2024 a decernării premiului Car of the Year a revenit la Geneva. În chiar prima zi de desfășurare a evenimentului, cea dedicată presei, juriul format din nu mai puțin de 59 de jurnaliști auto reprezentând publicații din 22 de țări europene a anunțat, conform unei tradiții întreruptă doar de pandemie, câștigătorul acestei competiții.

Câștigătorul a fost ales dintre 28 de modele care au fost prezentate în 2023 dar au ca prim an de comercializare 2024. Acestea au trecut mai întâi printr-o semifinală care a lăsat în concurs șapte finaliste: trei asiatice – BYD Seal, Kia EV9 și Toyota CH-R, două franceze – Renault Scenic și Peugeot 3008, un model german – BMW Seria 5 și un suedez – Volvo EX30.

Este demn de menționat că BYD Seal este primul model chinezesc 100% care ajunge vreodată în finala competiției europene Car of the Year. Totodată, merită observat că toate finalistele sunt „electrificate”, având în componență fie sisteme complet electrice, fie hibride, iar între cele șapte există un singur model care are în ofertă o variantă dotată cu motor diesel – BMW Seria 5.

Învingătorul ediției din 2024 a COTY este Renault Scenic E-Tech Electric, model urmat în clasament de BMW Seria 5 și de Peugeot 3008.

Competiția europeană Car of the Year (Mașina Anului) a debutat în 1964 și a ajuns în acest an la cea de-a 61-a ediție. În 2023, câștigătorul trofeului a fost modelul Jeep Avenger, primul model electric al legendarei mărci americane.

Ediția de anul trecut – care, în lipsa GIMS, și-a anunțat câștigătorul la Brussels Motor Show – a avut pe locul secund Volkswagen ID. Buzz, iar pe locul trei Nissan Ariya.

(Corespondență de la Geneva)

Citește și:

Leave a Comment