Share

Ministrul Transporturilor: Contractul pentru ultima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești poate fi semnat

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că CNSC a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii Cornetu – Tigveni a autostrăzii Sibiu – Pitești.

Ministrul Sorin Grindeanu consideră că, după ce „CNSC a respins contestația împotriva câștigătorului desemnat inițial de CNAIR pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 (Cornetu – Tigveni)” a autostrăzii Sibiu – Pitești, „pot începe procedurile pentru semnarea contractului”.

Conform ministrului, „asocierea româno – italiană (n.n. – TRANCARD – WEBUILD SPA, Astaldi) trebuie să finalizeze cei 37,4 km de autostradă în 57 de luni (12 luni proiectare și 45 de luni execuție)”.

Potrivit contractului în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), finanțat din fonduri europene nerambursabile, pe traseul secțiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie, două noduri rutiere (Cornetu și Văleni) și un ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea în total o lungime de peste 122 de km și va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean. Proiectul este compus din cinci secțiuni.

Aflată la mijloc, secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) este completată de secțiunea 4 (Tigveni – Curtea de Argeș), secțiunea 5 (Curtea de Arges – Pitești), secțiunea 2 (Boița – Cornetu) și secțiunea 1 (Sibiu – Boița). Având în vedere că secțiunea 3 este cea mai dificilă și ultima cu contract semnat, pe întreaga autostradă de 122 km se va putea circula, cel mai devreme, peste aproximativ cinci ani.

Citește și:

Leave a Comment