Share

Ministrul Transporturilor: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni intră, până la jumătatea anului, pe segmente, în proiectare sau execuție

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a anunțat la Iaşi că în aproximativ trei săptămâni va fi refăcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, cea care leagă estul de vestul ţării. Tronsonul Iaşi – Ungheni, inclusiv podul de la Ungheni, va intra în execuție pe 30 iunie.

Aflat la Iași alături de mai mulți lideri ai partidului din are face parte, Ministrul Transporturilor a mai făcut o promisiune. De această dat este vorba despre Autostrada Unirii.


„15 mai – cele două tronsoane Târgu Mureş-Ditrău-Târgu Neamţ pentru desemnarea câştigătorilor pentru reviziurea studiului de fezabiltiate. 15 mai – domnul Ghizdeanu (Ion Ghizdeanu, preşedintele Directiei Generale de Analize şi Prognoze Globale, Finaciare – n.r.) şi-a luat angajamentul să lanseze procedura pentru tronsonul Tg Neamţ-Iaşi. Iar până pe 30 iunie lansăm proiectare şi execuţie pentru tronsonul de autostradă Iaşi-Ungheni, inclusiv podul peste Prut”, a anunţat Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc a cerut autorităţilor administraţiei publice locale din municipiul Iaşi să nu mai elibereze autorizaţii de construcţie pe traseele variantei ocolitoare a municipiului şi pe viitorul traseu al autostrăzii ce va străbate zonele limitrofe.  Noua promisiune, anunțată  de Cuc în plină campanie electorală se adaugă altor declarații similare legate de autostrăzi și drumuri expres. Un număr atât de mare de proiecte care intră în „proiectare” sau „execuție” este greu de crezut dacă avem în vedere „rapiditatea” cu care s-au executat până acum lucrările de infrastructură din România. Declarațiile din ultimele săptămâni ale oficialilor din Guvern ar trebui luate mai degrabă ca simple anunțuri electorale ale căror efecte nu se vor vedea prea curând.

Citește și:
Prima secțiune din autostrada Pitești – Sibiu poate intra în lucru. Contractul a fost semnat astăzi
O nouă autostradă „pe hârtie”. Va lega România de Serbia
În 2023 ar trebui să putem circula pe o nouă autostradă, între A1 și A2
Progrese în privinţa autostrăzii Ploieşti – Braşov. O asociere de firme a depus o oferta
În România autostrăzile se fac din vorbe. Senatul votează noi proiecte fără finanțare

Leave a Comment