Share

Mercedes-Benz va prioritiza vânzările de maşini scumpe şi electrice

Mercedes-Benz a anunţat că va prioritiza vânzările de maşini electrice și cele care generează venituri mari în 2022.

Urmând „rețeta” din 2021, când a obținuit rezultate peste așteptări după ce a vândut mai multe mașini cu prețuri mari, Mercedes-Benz mizează și în 2022 pe comercializarea mașinilor care aduc profituri majore.

Totodată, compania germană îşi va extinde relaţiile cu producătorii de cipuri pentru a avea mai mult control asupra lanţului de aprovizionare pe fondul deficitului global de semiconductori.

În 2021, divizia Mercedes-Benz Cars & Vans a realizat un profit ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) de 13,9 miliarde de euro, de la 6,8 miliarde de euro în anul precedent, deşi vânzările au scăzut cu 5%.

Câştigurile au fost stimulate de vânzările de maşini premium şi electrice care au crescut semnificativ faţă de 2020. Astfel, în 2021, vânzările de maşini premium au crescut cu 30%, iar cele de vehicule electrice cu 64%.

„Ne concentrăm pe eficienţa costurilor şi gestionarea lanţului de aprovizionare, iar priorităţile noastre sunt accelerarea ofensivei electrice, a planurilor privind maşinile autonome şi axarea pe afacerea noastră de maşini de lux”, a afirmat directorul general Ola Kaellenius.

Compania va propune dividende de 5 euro pe acţiune pentru 2021, faţă de 1,35 euro pe acţiune în 2020.

Pentru acest an, Mercedes-Benz estimează o creştere uşoară a veniturilor, comparativ cu 2021, în urma atenuării perturbărilor din lanţul de aprovizionare, dar a avertizat că este prea devreme să previzioneze când se va încheia deficitul global de semiconductori.

Citește și:

Leave a Comment