Share

McLaren GT, o supermașină confortabilă, spațioasă și… rapidă

Britanicii de la McLaren au anunțat astăzi lansarea pe piață a unui model neobișnuit pentru marcă. Noul GT poate atinge 100 km/h în doar 3,2 secunde, iar lista de prețuri se deschide de la 203.000 de euro.

Cei care au văzut vreodată un McLaren și, mai ales, cei care au avut posibilitatea de a conduce unul pot spune orice despre modelele mărcii dar nu că sunt spațioase și confortabile. De altfel chiar reprezentanții mărcii explică, în documentele oferite odată cu prezentarea noului model, că GT este un Grand Tourer care țintește un nou tip de clientelă. Pe lângă un design încântător, performanțe de top, forță, eleganță și manevrabilitate, McLaren GT oferă clienților un spațiu interior destul de mare, portbagaje (unul în față și altul în spate pentru că motorul este amplasat central) care totalizează 570 de litri, și un confort gândit pentru distanțe lungi.

McLaren GT

„Proiectat pentru distanțe mari, McLaren GT oferă confortul și spațiul așteptat de la un Grand Tourer, combinate cu un nivel de agilitate care nu a mai fost niciodată experimentat în acest segment”, a declarat Mike Flewitt, șeful McLaren.

Supermașina este animată de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care dezvoltă 512 CP, iar forța acestuia este trimisă către puntea din spate printr-o transmisie automată cu șapte trepte ale cărei reacții pot fi gestionate în trei moduri – Comfort, Sport și Track – prin simpla apăsare a unui buton. Pe lângă un motor puternic amplasat central, vehiculul beneficiază de o caroserie din fibră de carbon grație căreia greutatea întregului ansamblu scade la doar 1.466 kg. În acest context, consumul mixt anunțat de producător este de 10,8 l / 100 km (NEDC) sau 11,9 l / 100 km (WLTP).

Printre opțiunile care necesită suplimentarea prețului de catalog de 203.000 de euro se numără scaunele acoperite cu piele Alcantara în loc de Nappa și plafonul electrocromatic a cărui transparență se modifică în funcție de dorința utilizatorului. Conform celor de la McLaren primele modele GT vor fi livrate cumpărătorilor la finalul acestui an.

McLaren GT
McLaren GT

Leave a Comment