Share

Ceasurile Chronoswiss, prezentate astăzi oficial la București

Manufactura Chronoswiss, cunoscută în special pentru faimosul său „Regulateur”, a decis să intre oficial pe piața din România. Grație unui parteneriat cu Cellini, piesele mărcii pot fi descoperite și achiziționate în boutique-ul din Băneasa Shopping Mall.

Chronoswiss Cellini

Ceasurile Chronoswiss atrag printr-un design elegant și, în același timp, aparte. Printre cele mai noi produse ale mărcii se numără Flying Grand Regulator, Flying Grand Regulator Skeleton, Flying Regulator Night and Day Anniversary Edition, Flying Regulator Open Gear Anniversary Edition și Sirius Chronograph Moon Phase. Alături de acestea pot fi descoperite în boutique-ul Cellini și Flying Grand Regulator Open Gear ReSec, dar mai ales, Regulator Classic.

Istoria casei Chronoswiss este direct legată de fondatorul său, Gerd Rüdiger Lang. După ucenicie, acesta și-a început activitatea de ceasornicar în cadrul companiei Heuer (actuala TAG Heuer) în 1964. Martor al creării cronografului automatic de către Heuer și Breitling, el a rămas pasionat de astfel de piese. Când firma germană Heuer a decis să părăsească Germania pentru Elveția, Lang a decis să o ia pe propriul drum. Astfel, în 1982, Gerd Rüdiger Lang deschide primul său atelier la Munchen, un pas îndrăzneț dacă avem în vedere că industria ceasurilor se afla în plină criză a quartz-ului. Doi ani mai târziu este înregistrat oficial numele Chronoswiss (format din grecescul chronos și elvețianul swiss). Apoi, în 1987, este prezentat „Regulateur”, cel mai cunoscut ceas al manufacturii. În 2012, familia Ebstein cumpără afacerea Chronoswiss, însă fondatorul său, Gerd Rüdiger Lang, rămâne în cadrul companiei lucrând în continuare la piese tot mai interesante. Sediul firmei se află, din 2014 la Lucerna, în Elveția.

Chronoswiss

Leave a Comment