Share

Au început înscrierile pentru Technology Fast 50 Europa Centrală

Deloitte România a anunțat startul înscrierilor pentru cea de-a 20-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală, prestigiosul clasament regional care se adresează companiilor cu o creștere accelerată în domeniul tehnologiei. Companii din România, precum UiPath, Vola.ro, Trencadis sau Mondly, au fost laureate la edițiile din ultimii ani.

Conform Deloitte, companii locale mari și mici, publice sau private, se pot înscrie în competiție, simultan cu cele din alte 17 țări din Europa Centrală, respectiv Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală este un program care recunoaște cele mai dinamice 50 de companii din regiune în domeniul tehnologiei, în funcție de creșterea procentuală a veniturilor în ultimii patru ani și include companii din toate sectoarele conexe – comunicații, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și divertisment, software. Competiția oferă companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul tehnologiei, atât celor mature, cât și celor emergente, o platformă prin care își evidențiază poziția de lider în domeniul lor de activitate.

Pentru ediția 2019 a competiției Fast 50, câștigătorii vor fi desemnați în funcție de creșterea veniturilor înregistrate în intervalul 2015-2018. Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare. Astfel, trebuie să aibă venituri operaționale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2015-2017), și de cel puțin 100.000 de euro în 2018, să aibă sediul central în Europa Centrală și să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să dețină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.

România s-a implicat în această competiție în 2008 și de atunci, 30 de afaceri locale au fost fie incluse printre cele 50 de companii care au înregistrat cea mai mare creștere din Europa Centrală, fie au fost primit distincții la categoriile speciale, cum ar fi „Rising Stars” sau „Big 5”. De exemplu, UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor, a fost una dintre companiile românești recunoscută în 2017 cu premiul „Rising Stars”. Agenția de voiaj Vola.ro a fost premiată pentru „Cea mai mare creștere din Europa Centrală” în 2011 și a deținut poziția de lider pentru următorii doi ani consecutivi.

În 2018, două companii românești au fost prezente în clasamentul Fast 50, Trencadis și Mondly. Prima, specializată în soluții software pentru mediul public și privat, fondată în 2007, s-a clasat pe locul 13, cu o rată de creștere a veniturilor de 730%. A doua, Mondly, o platformă care utilizează tehnologii de ultimă oră precum chatbots cu recunoaștere vocală, realitate augmentată și virtuală pentru a ajuta utilizatorii să învețe limbi străine, a intrat în categoria „Rising Stars”.

Competiția are trei categorii – „Fast 50”, „Rising Stars” și „Big 5” – și două recunoașteri speciale – premiile „Most Disruptive Innovation” și „Social Impact”.

Perioada de înregistrare se încheie pe 31 iulie 2019. Rezultatul clasamentului va fi anunțat în octombrie 2019.

Leave a Comment