Share

Grupul Daimler va concedia aproximativ 10% din conducerea sa

Grupul german Daimler AG, producătorul Mercedes-Benz, va concedia pe plan global 1.100 de angajaţi aflaţi în funcţii de comandă, adică aproximativ 10% din întreaga sa conducere.

Conform publicației Sueddeutsche Zeitung, un purtător de cuvânt al sindicatului angajaţilor Daimler a dezvăluit această informație referindu-se la o scrisoare internă pusă în circulaţie de şeful organizaţiei, Michael Brecht. Conform oficialului, „sindicatul a fost recent informat de conducere în legătură cu situaţia financiară şi cea a angajaţilor companiei. Discuţiile au început, încă nu avem un rezultat”.

Sindicatul Daimler exclude concedieri impuse în rândurile sale până în 2030, dar plecări voluntare sunt posibile în situaţia în care ambele părţi sunt de acord.

Noul director general Ola Kaellenius va prezenta pe 14 noiembrie o actualizare a strategiei grupului, care va include şi măsuri de reducere a costurilor.

Reprezentanţii Daimler au precizat că firma lucrează la o analiză a costurilor, astfel încât să rămână în continuare competitivă.

„Suntem în negocieri constructive cu reprezentanţii angajaţilor şi nu putem comenta în privinţa speculaţiilor”, a precizat un purtător de cuvânt al Daimler.

Profitul operaţional al Daimler a crescut uşor în trimestrul trei din acest an, datorită majorării cu 8% a vânzărilor de maşini Mercedes-Benz, dar grupul german a anunţat reduceri de costuri şi a avertizat că ar putea creşte provizioanele legate de rechemarea în service a vehiculelor diesel.

În perioada iulie-septembrie 2019, profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a urcat cu 8%, la 2,69 miliarde de euro, de la 2,49 miliarde de euro în urmă cu un an. De asemenea, vânzările au crescut cu 8%, la 43,3 miliarde de euro.

Marjă de 6%

Compania a anunţat că va revizui costurile după ce marja de profit la divizia Mercedes-Benz Cars a scăzut la 6%, de la 6,3% în urmă cu un an, din cauza unor problemelor de producţie și a echipării maşinilor cu filtre costisitoare menite să reducă emisiile poluante.

„În scopul de a finaliza planul de transformare în următorii ani este necesar să ne sporim eforturile considerabil: trebuie să ne reducem semnificativ costurile şi să ne întărim consistent fluxul de numerar”, a afirmat directorul general Ola Kaellenius, fără a da amănunte suplimentare.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz, brandul Smart și mai multe mărci de autobuze și camioane. Compania deține în România două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Leave a Comment