Share

Geneva Motor Show 2019: Spectacol motorizat în țara cantoanelor – VIDEO

Ediția din acest an a Geneva International Motor Show (GIMS) va debuta marți dimineață și va alinia vehicule în premieră mondială sau europeană aparținând majorității mărcilor de automobile din întreaga lume. Sunt, desigur, și absenți notabili de la expoziția care marchează debutul evenimentelor auto de amploare ale anului 2019.

Este una dintre cele trei mari expoziții auto de pe Bătrânul Continent. Alături de evenimentele similare de la Paris și Frankfurt, Geneva International Motor Show (GIMS) este unul dintre punctele de maximă atracție pentru producătorii, comercianții, cumpărătorii și pasionații de automobile. Doar că în timp ce expoziția din Elveția este anuală, celelalte două se desfășoară alternativ. În plus, majoritatea producătorilor auto consideră Geneva teren neutru și, tocmai pentru că nu se află nici sub influența puternicei industrii germane și nici sub cea a francezilor sau italienilor, obișnuitele reproșuri legate de avantajarea unei anumite companii sau a alteia sunt extrem de rare.

În 2018, la GIMS au fost prezenți peste 660.000 de vizitatori care au putut vedea nu ma puțin de 900 de exponate, mai bine de 150 dintre acestea fiind premiere europene sau mondiale.

Începând de marți, 5 martie, în standurile de la Palexpo vor fi dezvăluite noi modele de serie și concepte printre care un supercar Aston Martin, Audi e-tron GT și Q4 e-tron, noua generație de modele PHEV de la BMW, Ferrari F8 Tributo, Polestar 2, Renault Clio, Peugeot 208 electric, Seat Minimo, Honda e Prototype, Citroen Ami One, Mercedes-Benz EQV, Skoda iV Concept, Lamborghini Huracan Evo Spyder, Volkswagen I.D. Buggy, un nou crossover Kia și multe altele.

Din nefericire, așa cum se întâmplă tot mai des în ultimii ani, atât la Geneva cât și la Paris sau Frankfurt, de la expoziție vor lipsi mărci importante precum Ford, Jaguar, Land Rover, Hyundai, Volvo, Opel, Infiniti sau Mini.

Începând de mâine veți putea găsi detalii despre noutățile de la GIMS 2019 în secțiunea automotive a lifenews.ro

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de semne și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment