Share

Se deschide pasajul Doamna Ghica, dar se mai închide o bretea a podului Grant

Începând cu 7 septembrie pasajul Doamna GHica din București va fi descis circulației. În același timp, PMB anunță închiderea bretelei dinspre Calea Giulești a podului Grant.

Reluate în vara anului 2021, după mai bine de șase luni de întrerupere și ani de șantier, lucrările de la pasajul Doamna Ghica au ajuns la final. Pe 7 septembrie 2023 „primarul general, Nicușor Dan, se va afla, începând cu ora 9.00, la Pasajul Doamna Ghica, care va fi deschis circulației rutiere începând cu ora 10.00”, anunță Primăria Municipiului București (PMB).

Ca urmare a deschiderii pasajului, liniile de autobuz 143, 243, 282 şi N103 revin, începând de vineri, 8 septembrie, pe traseele de bază, pe ambele sensuri

Conform Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI), totodată, vor fi reînfiinţate staţiile „Şoseaua Colentina” (aferentă liniilor 243, 282 şi N103 – pe ambele sensuri de mers) şi „Bd. Lacul Tei” (aferentă liniilor 243, 282 şi N103 – pe sensul spre Şos. Pantelimon), situate pe strada Doamna Ghica.

Potrivit TPBI, pentru facilitarea transbordărilor şi fluidizarea traficului în zonă, autobuzele liniilor 143 şi 243 vor opri şi în staţia „Doamna Ghica” (comun cu linia N120), situată pe str. Doamna Ghica, după intersecţia cu Şos. Colentina, pe sensul spre Şos. Pantelimon.

De vineri, 8 septembrie, va fi suspendată staţia înfiinţată temporar în perioada lucrărilor de construcţie a pasajului „Şoseaua Colentina” (aferentă liniilor 182, 282, 382 şi N103), amplasată pe Şos. Colentina, înainte de str. Doamna Ghica, pe sensul spre Bucur Obor, precum şi staţia „Doamna Ghica” (aferentă liniei 143), amplasată pe Şos. Colentina, înainte de str. Doamna Ghica, pe sensul spre Şos. Fundeni.

Se închide încă o bretea a podului Grant

Odată cu vestea bună a deschiderii pasajului Doamna Ghica, șoferii din București primesc și una proastă. Cum lucrările de reabilitare și consolidare a podului Grant avansează, începând de pe 6 septembrie 2023 a fost încjisă circulația pe breteaua A, cea asigură urcarea dinspre Calea Giulești, în direcția Bd. Constructorilor către str. Turda.

Închiderea acesteia este necesară pentru a fi realizate lucrările de suprastructură și infrastructură pentru acest tronson. Conform PMB, circulația pe calea principală a podului și pe Calea Giulești nu va fi afectată de aceste restricții

Administrația Străzilor București a executat deja lucrări de decopertare, demontare și forare pentru consolidarea pilonilor la breteaua E, care asigură urcarea și coborârea de pe pasaj în Calea Griviței. În paralel, se fac lucrări pentru reparații la structura de rezistență a bretelei E, precum și pentru reabilitarea structurii rutiere.

De asemenea, pe pasajul principal și pe breteaua C – Calea Crângași – Pod Grant – Strada Turda, pe ambele sensuri, se fac lucrări pregătitoare pentru consolidarea pilonilor.

PMB avertizează și că, din luna octombrie, vom demara lucrările la structura de rezistență a podului, pe partea principală a acestuia.

Leave a Comment