Share

Fly Lili, nou operator aerian, va avea bază operațională la Sibiu

Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional din Sibiu (AIS), a anunțat că în 2022 va apărea un nou operator aerian care va avea ca bază principală AIS.

Conform lui Marius Gîrdea, Fly Lili a obţinut recent certificatul de operator aerian. „O noutate anul viitor va fi apariţia unui operator aerian în România care şi-a obţinut AOC-ul (n.n. – certificat de operator aerian) acum o lună şi ceva, și va avea ca aeroport principal de dezvoltare Sibiul. Mă refer la Fly Lili, companie pornită tot de la Sibiu. Din discuţiile pe care le-am avut cu ei îmi dau speranţă să privesc în mod pozitiv ce se va întâmpla anul viitor. (…) Cred că începând undeva din primăvară o să vedem primele mişcări ale lor”, a declarat pentru Agerpres Marius Gîrdea.

Fly Lili ar putea fi a şasea companie aeriană cu rute pe aeroportul sibian.

Pentru a-şi menţine tendinţa de revenire înregistrată în primele zece luni din acest an, AIS şi-a propus în 2022 să facă sustenabile noile rute deschise în ultima perioadă. „Cel mai important ar fi ca rutele deschise la momentul acesta să ajungă să fie sustenabile”, a explicat Marius Gîrdea.

Principala investiţie prognozată pentru următorul an la AIS va fi extinderea terminalului. Pentru acest obiectiv este nevoie de peste 200 de milioane de lei.

„Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea terminalului. Este principalul nostru proiect în perioada următoare. Vrem să aliniem lucrurile în aşa fel încât să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în termen rezonabil, undeva în prima parte a anului viitor. (…) Va însemna dublarea suprafeţei. O să crească spaţiile de procesare, echipamentele”, a continuat Marius Gîrdea.

Aeroportul Internaţional din Sibiu a înregistrat în primele zece luni ale acestui an un trafic de 225.000 de pasageri, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Fly Lili este o companie aeriană românească fondată în 2020 care are în flotă aeronave Airbus A320-231 destinate transportului de pasageri și A310-300F pentru transportul de mărfuri.

Citește și:

Leave a Comment