Share

La Fântâna, investiții de două milioane de euro la fabrica din Tălmaciu

Compania La Fântâna a anunțat demararea retehnologizării fabricii din județul Sibiu, la scurt timp după ce a deschis producţia în noua fabrică din Şeştina, judeţul Mureş.

La Fântâna, companie deţinută de fondul de investiţii suedez Oresa Ventures şi de antreprenorul român Cristian Amza, va pune în funcțiune o linie de îmbuteliere 100% automatizată la fabrica din Tălmaciu, județul Sibiu.

Investiția de două milioane de euro va eficientiza procesul de îmbuteliere a apei în două tipuri de ambalaj – apa de izvor în bidoane reutilizabile de 19 litri (pentru dozatoarele în sistem watercooler) și apa de izvor în sticle reutilizabile de 8 litri, destinate segmentului rezidențial și livrate prin comandă online. Noua linie de producție, mult mai rapidă, este complet automatizată și simplifică procesul de îmbuteliere prin preluarea acțiunii de încărcare și descărcare a recipientelor cu apă.

În 2021, grupul La Fântâna a atins o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro, în creștere față de anul precedent, când a înregistrat 44 de milioane de euro.

Linia de îmbuteliere beneficiază de componente multiple, precum un robot tip „sniffer”, care verifică fiecare sticlă reutilizabilă înainte de spălarea și dezinfectarea acesteia. Robotul percepe 19 mirosuri străine și are un sistem de detecție cu infraroșu, capabil să recunoască posibile corpuri străine, impurități și crăpături de până la 0,4 milimetri. Este o tehnologie menită să asigure cele mai înalte standarde de siguranță, reducând, în același timp, intervenția umană pe care o presupunea anterior acest proces.

Noua linie, produsă de compania italiană Bardi, dublează capacitatea de îmbuteliere pentru apa ambalată în sticlele reutilizabile de 8 litri. De asemenea, crește cu 40% capacitatea de îmbuteliere pentru bidoanele de 19 litri. Cu modificări minore ale componentelor de pe aceeași linie și cu un software dedicat pot fi îmbuteliate, alternativ, atât sticlele de 8 litri, cât și bidoanele de 19 litri.

„Investiția de la Tălmaciu se aliniază deciziilor sustenabile de business ale companiei La Fântâna, noua tehnologie asigurând un volum mai mare și mai eficient de producție prin utilizarea unui consum energetic similar celui anterior, precum și un mediu de lucru sigur și mai confortabil pentru angajați”, declară Cristian Amza, CEO La Fântâna.

Leave a Comment