Share

Zborurile Sibiu – București, reluate din martie 2023 prin operatorul Air Connect

Consiliul Judeţean Sibiu a anunţat că, din 27 martie, vor fi reluate cursele aeriene pe ruta Sibiu – Bucureşti. Zborurile vor fi operate de compania Air Connect,

Conform Consiliului Județean Sibiu, „reprezentanţii Air Connect au prezentat zborurile Sibiu – Bucureşti ce vor fi operate din 27 martie, precum şi opţiunile de colaborare cu mediul de business şi cu agenţiile de turism”.

Vor fi disponibile cinci zboruri pe săptămână, totalizând 20.740 locuri pentru tot orarul de vară, la tarife începând de la 155,77 lei (tarif pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate). Biletele de avion pot fi achiziţionate de pe website-ul operatorului aerian.

Daniela Cîmpean, preşedinte al CJ Sibu a declarat că, pe lângă reluarea conexiunii aeriene cu București, Sibiul va beneficia și de un terminal extins și modernizat al aeroportului.

„Urăm bun-venit companiei Air Connect, alături de care ne dorim un parteneriat de lungă durată. Ca autoritate judeţeană facem tot ceea ce intră în atribuţiunile noastre ca să ne asigurăm că pasagerii şi operatorii de turism care vin pe aeroportul nostru vor avea parte de o infrastructură modernă, sigură şi prietenoasă. În acest moment avem în derulare cea mai mare investiţie din judeţ, în valoare de peste 55 milioane de euro, prin care actualul terminal va fi extins, modernizat şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie ce vor simplifica şi fluidiza procedura de check-in şi controlul de securitate. Totodată, pe lângă aceste investiţii, continuăm să susţinem din bugetul judeţului activitatea operatorilor aerieni prin Schema de ajutor de stat dedicată acestora”, a menționat Daniela Cîmpean.

Totodată, Tudor Constantinescu, directorul general Air Connect a declarat că „AirConnect s-a născut din dorinţa de a deservi piaţa regională din România, oferind zboruri pe rute neoperate în prezent, dar care sunt solicitate frecvent de comunităţile locale. Decizia de a introduce zborurile regulate între Sibiu şi Bucureşti pe toată durata anului a fost simplă, având sprijinul Aeroportului Internaţional Sibiu şi cunoscând interesul pentru această rută, atât din partea celor din Bucureşti care merg la Sibiu în interes de afaceri sau pentru turism, oraşul fiind o destinaţie de vacanţă foarte ofertantă, cât şi pentru cei din aria de deservire a aeroportului sibian care îşi doresc să ajungă la Bucureşti rapid, confortabil şi în siguranţă. Suntem nerăbdători să aterizăm la Sibiu pentru prima dată în 27 martie”.

Air Connect este o companie aeriană nouă, fondată de șapte investitori privați. Operând pe curse scurte din vara lui 2022, compania folosește o aeronavă ATR 72 – 600.

Leave a Comment