Share

Eugen Teodorovici trimite ANAF la vânătoare de fonduri pentru buget. România are nevoie de bani

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a solicitat ieri ANAF să aducă mai mulţi bani la buget susţinând că trebuie să crească gradul de colectare la 30% din PIB.

„Vizavi de partea de colectare, trebuie să fie mai bun. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este real. Guvernul are în plan o primă rectificare bugetară pozitivă la finalul lunii iulie, iar ANAF trebuie să crească gradul de colectare la 30% din PIB”, a spus Teodorovici.

Acesta a adăugat că urmează o rectificare bugetară care se face după primele şase luni şi „trebuie să ştim exact dacă ANAF este şi trebuie să rămână în planul de colectare pe care îl are impus de ministrul de Finanţe”.

„Pe lângă cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligaţia lor este de a aduce 30%. Oficial, am luat în calcul când am făcut bugetul 28%, iar obligaţia ANAF este să crească, să aducă măsuri şi mai eficiente pentru a creşte acest procent la 30%. Ştiu că nu este simplu, dar undeva trebuie să începem, pentru că România are nevoie de bani. Nu în sensul că nu avem bani să facem ceea ce am promis, dar România are nevoie de şi mai mulţi bani pentru a face şi mai multe, pentru că nevoile, ştiţi foarte bine, sunt foarte mari”, a precizat ministrul de Finanţe.

Întrebat de jurnalişti dacă rectificarea bugetară va avea loc în luna iulie, Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ. „O să o facem la final de iulie (…) să putem ieşi cu prima rectificare bugetară pozitivă”, a declarat ministrul de Finanţe.

Leave a Comment