Share

Doar două din trei stadioane vor fi gata pentru EURO 2020

Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Dăncilă a anunțat că doar două dintre cele trei stadioane aflate în prezent în lucrări de modernizare vor fi gata pentru Campionatul European de Fotbal de anul viitor.

„Pentru Campionatul European de Fotbal de anul viitor vor fi gata două dintre cele trei stadioane care sunt astăzi în lucru. Vreau să specific mai clar, pe stadionul Ghencea şi pe stadionul Arcul de Triumf se vor putea ţine antrenamente pentru echipele care vor juca la Bucureşti. Stadionul Giuleşti va fi ridicat cu toată structura, în schimb, nu cred că va fi gata terenul, gazonul propriu-zis, dar anul viitor, în octombrie şi stadionul Giuleşti va fi finalizat”, a spus Suciu.

Campionatul European de Fotbal, care se va desfăşura între 12 iunie şi 12 iulie 2020, cu 24 de echipe, va fi găzduit de Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

România a primit organizarea a patru meciuri, pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Leave a Comment