Share

Americanii de la Whirlpool închid fabrica din Napoli. Șomajul ridicat din zonă va fi alimentat cu încă 450 de persoane

Producătorul american de electrocasnice Whirlpool a anunțat că, la 1 noiembrie, va închide fabrica sa din Napoli în pofida unei încercări de ultim moment a Guvernului italian de a menţine activitatea unităţii în care lucrează 450 de angajaţi.

Fabrica Whirlpool din Napoli va fi închisă la 1 noiembrie, iar Italia de pregătește pentru probleme într-o regiune cu una din cele mai ridicate rate ale şomajului.

În mai, Whirlpool a informat că producerea maşinilor de spălat de ultimă generaţie la Napoli nu mai este profitabilă şi intenţionează să vândă uzina.

Premierul Giuseppe Conte şi ministrul Industriei, Stefano Patuanelli, au avut joi o ultimă întâlnire cu directorii companiei, dar nu s-a reuşit să se ajungă la vreun acord.

„Discuţiile nu au fost pozitive … compania continuă să ofere o singură soluţie: vânzarea acestei afaceri”, a declarat Patuanelli, după întrevederea care a avut loc la Roma.

Sindicatul FIOM-CGIL a făcut apel la o grevă de două ore la cele şase fabrici ale companiei din Italia şi aproximativ 300 de angajaţi au blocat autostrada Napoli-Salerno în semn de protest faţă de decizie.

Whirlpool, care are aproximativ 5.500 de angajaţi în Italia, a precizat că nu s-au înregistrat progrese în timpul negocierilor din ultimele luni privind reorganizarea fabricii şi a confirmat că unitatea va fi închisă la 1 noiembrie.

Facilitatea Whirlpool din Napoli ar putea fi vândută companiei Passive Refrigeration Solutions (PRS).

Recent, Executivul italian a ameninţat că va renunţa la subvenţiile acordate Whirlpool, din cauza intenţiei companiei americane de a închide fabrica sa din Napoli.

„Whirlpool nu a respectat acordurile şi spune că vrea să închidă fabrica din Napoli, astfel încât voi semna o directivă care revocă toate subvenţiile, care se ridică la aproximativ 15 milioane de euro. Din 2014 şi până în prezent ei au avut 50 de milioane de euro”, au informat în 11 iunie autorităţile de la Roma.

Whirlpool Corporation (NYSE: WHR) are vânzări anuale de circa 21 de miliarde de dolari și 92.000 de angajați în 65 de centre de producție și cercetare. Compania comercializează mărcile Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, JennAir și Indesit. Divizia din Europa realizează 22% din vânzările nete ale grupului.

Leave a Comment