Share

Daimler concediază 15.000 de angajați, iar divizia Mercedes-Benz își reduce gama

Publicația germană Handelsblatt a anunțat astăzi într-un articol că grupul Daimler va disponibiliza circa 15.000 de persoane, iar investițiile ar putea fi reduse.

Anticipând un recul al pieței auto și costuri tot mai mari pentru îndeplinirea standardelor de depoluare, grupul german Daimler, din care fac parte mărcile Marcedes-Benz, smart, Freightliner Trucks, Western Star, FUSO Trucks, BharatBenz Trucks, Thomas Built Buses și Setra, pare gata de a tăia drastic din costuri.

Conform publicației germane Handelsblatt, care citează surse din cadrul companiei, Daimler intenționează să reducă numărul de locuri de muncă în următoarea perioadă cu 15.000.

Oficialii producătorului de autoturisme Mercedes-Benz au anunțat în noiembrie că vor renunța la cel puțin 10.000 de locuri de muncă și vor reduce costurile cu personalul cu aproximativ 1,4 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2022, dar acest deziderat ar putea fi depășit semnificativ.

Jurnaliștii Handelsblatt notează că oficialii Daimler intenționează să anunțe marți noile măsuri, iar Ola Kallenius, CEO-ul companiei, va da și detalii despre o reducere a invesyițiilor în proiecte care pierd bani și nu fac parte din activitățile de bază.

Daimler va reduce, de asemenea, gama de produse. Sursele Handelsblatt au menționat că versiunile coupe și convertible ale modelului Mercedes-Benz Clasa S vor fi scoase din producție, iar viitorul clasei B este incert. De asemenea, oficialii mărcii au anunțat deja oficial că modelul Mercedes-Benz Clasa X va fi scos din producție la sfârșitul lunii mai a anului 2020.

Lansat în 2017, Mercedes-Benz Clasa X este produs la Barcelona, în cooperare cu alianţa Renault-Nissan, a cărei camionetă Navara stă la baza modelului german. Marcus Breitschwerdt, şeful diviziei de furgonete a Mercedes-Benz, recunoscuse încă de anul trecut că pick-up-ul, care se dorea a fi un produs de nişă, nu a avut performanţele la care se aştepta grupul german. Pe plan global au fost vândute doar aproximativ 15.300 de unități în 2019.

Daimler a refuzat, deocamdată, să comenteze informațiile Handelsblatt.

Citește și:

Leave a Comment