Share
Mercedes-Benz păstrează titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium

Mercedes-Benz păstrează titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium

Constructorul auto german Mercedes-Benz, parte a grupului Daimler, şi-a apărat cu succes titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium.

Conform Bloomberg, marca Mercedes-Benz şi-a devansat în 2019 rivalii BMW AG şi Audi pentru al patrulea an consecutiv.

BMW a anunțat că livrările sale de vehicule au crescut anul trecut cu 2%, până la 2,17 milioane de autoturisme. În același timp, Mercedes-Benz a informat că livrările sale au crescut cu 1,3%, până la un nivel de 2,34 milioane vehicule, iar estimările privind Audi plasează marca, parte a grupului Volkswagen, pe locul trei.

BMW mizează totuși pe o uşoară creştere a vânzărilor la nivel de grup în 2020, graţie unei creşteri solide a vânzărilor pe piaţa din China. În schimb, în Europa, vânzările BMW ar urma să fie comparabile cu cele din 2019.

În ultimii ani, cererea pentru vehiculele premium s-a dovedit a fi mai rezistentă decât cea din segmentul vehiculelor de masă, unde vânzările au scăzut în unele regiuni ale lumii afectate de încetinirea creşterii economice şi tensiunile comerciale.

„Graţie ofensivei noastre de produs, am reuşit din nou să ne majorăm vânzările la un nou record în 2019. Sunt încrezător că vom continua acest drum de succes şi în actualul an”, a declarat directorul de vânzări de la BMW, Pieter Nota.

Anterior, directorul de vânzări al Audi, Hildegard Wortmann, a declarat şi el că noua linie de produse ar trebui să ajute marca premium a grupului Volkswagen să recupereze terenul pierdut în faţa rivalilor Mercedes-Benz şi BMW în ultimii ani. La nivel global, livrările Audi au crescut anul trecut cu 1,8%, până la 1,85 milioane de autoturisme.

Citește și:

Leave a Comment