Share

Dacia anunță premiera mondială a unui vehicul cu șapte locuri la IAA Munchen

Dacia a confirmat astăzi că va lansa în această toamnă, la expoziția auto IAA Munchen, „un model de familie polivalent cu șapte locuri”.

Marca Dacia va participa alături de Renault la ediția din acest an a IAA Munchen care se va desfășura în orașul bavarez între 7 și 12 septembrie. Pe lângă modelele deja lansate – Logan, Sandero, Sandero Stepway și Spring – standul Dacia va avea printre exponate și recent-anunțatul SUV Duster facelift.

Dar, mai important decât toate aceste detalii, oficialii Dacia au confirmat că la IAA Munchen 2021 va avea loc premiera mondială a unui model de familie cu șapte locuri.

Acest model inedit va fi dezvăluit online în data de 3 septembrie, în timp ce prezentarea fizică va avea loc la salonul de la Munchen în data de 6 septembrie.

Noul model Dacia cu șapte locuri înlocuiește atât MCV cât și Lodgy

Așa cum ați aflat deja de la LifeNews.ro, acest model cu șapte locuri va fi un crossover care înlocuiește în gamă atât break-ul Logan MCV cât și monovolumul Lodgy.

Deși nu se cunosc prea multe date despre viitorul model, presa fanceză a scris că în afara părții din spate care va semăna cu cea a unui SUV și a gărzii la sol majorate, mașina va respecta întocmai detaliile deja existente pe noile Logan și Sandero.

Cum platforma va fi aceeași CMF-B simplificată utilizată în cazul Logan și Sandero este de alșteptat ca și gama de propulsoare să fie preluată de la aceste modele. Cu mici modificări. În primul rând, dat fiind că vorbim despre un model cu dimensiuni relativ mari, acesta nu va avea în dotare motorul SCe 65, considerat mult prea mic. În schimb, ar putea include un motor cu patru cilindri, 1.3 TCe, căruia îi va fi atașat un sistem hibrid.

Citește și:
– Servus Munchen! IAA, pentru prima dată în orașul BMW

Dacă sursele jurnaliștilor francezi nu se înșeală, în curând vom putea vedea primul model Dacia cu sistem hibrid de propulsie. Mai mult chiar, în afara motorului 1.3 TCe E-Tech, crossoverul Dacia cu șapte locuri ar putea primi și un 1.6 E-Tech care dezvoltă 140 CP. Nu este încă limpede dacă aceste sisteme hibride vor intra în dotarea mașinii încă de la lansare sau vor fi adăugate ulterior.

Totodată, cei de la Dacia au menționat că, după expunerea întregii game la centrul expozițional din Munchen, mașinile vor putea fi văzute între 7 și 12 septembrie în centrul orașului din Bavaria. Pentru a facilita deplasarea publicului între Messe Munchen și standul din oraș, Dacia va pune la dispoziție modele electrice Spring.

Și, dacă tot vorbim despre prezența mărcii românești deținută de grupul francez Renault în centru orașului Munchen trebuie spus că acolo exponatele vor fi prezentate într-un stand inedit care va afișa noile culori ale mărcii.

Citește și:

Leave a Comment