Share
Servus Munchen! IAA, pentru prima dată în orașul BMW

Servus Munchen! IAA, pentru prima dată în orașul BMW

Organizatorii faimoasei expoziții auto Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), care va avea loc la Munchen, au anunțat datele și modul cu totul nou de organizare a evenimentului.

Într-o avanpremieră a prezentării oficiale a noului concept care stă la baza viitorului IAA, oficialii expoziției auto din Munchen au dezvăluit că prima ediție desfășurată în orașul bavarez care este sinonim cu marca germană BMW va avea loc în perioada 7 – 12 septembrie 2021.

Conform VDA (Federația Constructorilor Germani de Automobile), evenimentul de la Munchen se va desfășura atât în halele cetrului expozițional al orașului cât și pe străzile din frumoasa capitală a Bavariei. Pentru a revigora o manifestare intrată în penumbră în ultimii ani, organizatorii își doresc să ofere participanților posibilitatea de se deplasa cu o parte dintre noile vehicule expuse. Drept urmare, vor exista demonstrații stradale în special cu mașini care includ echipamente de conducere autonomă.

Mai mult decât atât, IAA 2021 va avea trei componente menite să transforme întregul oraș într-un veritabil spațiu destinat mobilității viitorului. Astfel, zona „Open Space” va permite expozanților să își prezinte conceptele de mobilitate și să ia legătura cu publicul chiar în centrul Munchenului. Apoi, zona „Summit” va fi rezervată expozanților care își doresc să pună la dispoziția vizitatorilor vehiculele noi prezentate, în timp ce „Blue Lane” va fi o bandă – pistă de testare dedicată special participanților la IAA prin care aceștia vor putea ajunge de la „Open Space” la „Summit” pentru a se întâlni cu oficialii mărcilor expozante.

Oficialii VDA și ai municipalității din Munchhen vor dezvălui mai multe detalii pe 1 iulie, însă, până atunci, au confirmat semnarea unui protocol de colaborare atât pentru 2021 cât și pentru 2023, în timp ce pentru ediția IAA din 2025 există deja opțiunea unui nou parteneriat.

Așa cum deja știți, în luna ianuarie a acestui an a fost anunțată încheierea parteneriatului dintre VDA și reprezentanții centrului expozițional de la Frankfurt – locul de desfășurare al expoziției auto germane pentru 70 de ani, iar martie a fost desemnat noul oraș în care IAA va avea loc: Munchen.

Oficialii VDA menționau în primăvară că Munchen a convins consiliul de administrație al Asociației că centrul orașului și zonele extrem de atractive din apropierea acestuia ar putea fi folosite pentru a găzdui evenimente complementare expoziției auto, atrăgând astfel mai mulți vizitatori. În plus, Munchen este un hub aerian cu legături în întreaga lume. Drept urmare, IAA va evolua de la o platformă auto la o una de mobilitate.

Citește și:

Leave a Comment