Share

Cele mai eficiente autoturisme alimentate cu benzină de pe piața românească

Raportul Registrului Auto Român (RAR) cu titlul „Ghid 2019 privind consumul de carburant și emisiile de CO2” scoate la lumină cele mai perfomante modele de pe piața autohtonă din punctul de vedere al eficienței. Deși poate părea ciudat, grupul Volkswagen dă tonul.

La începutul studiului realizat de RAR, oficialii instituției dau detalii despre importanța cunoașterii emisiilor de CO2 și despre legătura directă dintre acest gaz cu efect de seră și consumul de carburant. Astfel, ei notează că „dioxidul de carbon (CO2) este principalul gaz cu efect de seră responsabil pentru încălzirea Pământului. Carburantul care arde în motor produce o cantitate de CO2 proporțională cu masa de carbon din carburant. Astfel, cantitatea de CO2 emisă în atmosferă de motorul unui autoturism este proporțională cu consumul de carburant al acestuia”.

Tot oficialii RAR notează că „pentru reducerea efectului de seră este necesar să utilizăm autoturisme cu randamente energetice cât mai mari, consumuri de carburant și emisii cât mai mici”.

Mașini mici, performanțe energetice bune

Prin urmare, luând în calcul datele despre consum și emisii prezente în documentele de omologare ale tuturor autoturismelor comercializate pe piața din România, raportul arată la capitolul „cele mai performante modele de autoturisme funcționând cu benzină din punct de vedere al consumului de combustibil în regim mixt, clasificate în ordine crescătoare a emisiilor de CO2 – ciclul WLTP”, că Skoda Citigo , model dotat cu motorul de 999 cmc care dezvoltă 44 kW este liderul clasamentului. Acesta are un consum mixt de 4,8 l / 100 km și emisii de 109,7 g CO2 / km. Din nefericire, în acest moment modelul nu se mai află în catalogul Skoda de la noi fiind așteptată în curând o nouă generație a vehiculului.

Tot pe locul 1 în clasamentul eficienței, la egalitate cu Skoda, se află fratele acestui model, Volkswagen Up! Cu același motor și, desigur, aceeași putere, modelul consumă tot 4,8 l / 100 km și are emisii de 109,7 g CO2 / km.

Următorul model din clasament este Skoda Fabia. Dotată cu motorul de 999 cmc care dezvoltă 81 kW, aceasta consumă 4,9 l / 100 km și emite 111,7 gr Co2 / km.

Fabia este urmată în topul eficienței de al model al mărcii cehe, Skoda Rapid. Cu același motor ca și Fabia, acesta are exact același consum și emisii.

Locul 5 este ocupat de singurul model din Top 10 care nu aparține grupului Volkswagen. Este vorba despre Toyota Aygo dotată cu motorul de 998 cmc și 53 kW. Acest vehicul consumă în regim mixt minimum 4,9 l / 100 km și emite 111,8 gr. CO2 / km.

Locurile următoare în clasamentul eficienței energetice sunt ocupate, în ordine, de Seat Ibiza (999 cmc – 70 kW), Volkswagen Polo (999 cmc – 70 kW), Volkswagen Up! (999 cmc – 55 kW), Audi A1 Sportback (999 cmc – 85 kW) și Seat Toledo (999 cmc – 81 kW).

După parcurgerea acestui top al eficienței energetice realizat de RAR este demn de luat în seamă că 9 din cele 10 modele sunt produse de mărci ale grupului gemrna Volkswagen acuzat nu de mult că a păcălit testele de emisii. Trebuie menționat și faptul că Toyota Aygo, singurul model non Volkswagen Group din clasament, este un vehciuel de clasă A (mini) produs în uzina comună PSA – Toyota de la Kolin, Cehia, alături de Citroen C1 și Peugeot 107

Citește și:

Leave a Comment