Share

Brand Finance: Mercedes-Benz este cel mai valoros brand german în 2022

Un studiu cu privirea la valoarea mărcilor, realizat anual de Brand Finance, arată că, în Germania, cel mai valoros brand este, ca și anul trecut, Mercedes-Benz.

Conform celor de la Brand Finance, Mercedes-Benz conduce clasamentul general al mărcilor germane grație unei valori de 52,4 miliarde de euro, iar singura companie care s-a putut apropia de lider în 2022 este gigantul Deutsche Telekom. Valoarea mărcii de pe locul secund este de 51,9 miliarde de euro.

Pe locul al treilea se află în acest an Allianz cu o valoare de 39 miliarde de euro. Această companie a reușit să scoată de pe podium marca Volkswagen care trebuie să se mulțumească acum cu locul al patrulea, corespunzător unei valori de 35,4 miliarde de euro.

Dar Volkswagen nu este singura companie auto care a pierdut din valoare în clasamentul din 2022. Spre deosebire de creșterea cu 5,7% a Mercedes-Benz, Volkswagen a scăzut cu 11,6% față de anul anterior, în aceeași situație aflându-se și BMW care, cu o valoare de 32,7 miliarde de euro, a coborât de pe locul patru pe cinci.

Locul al șaselea, tot în coborâre o poziție, este ocupat de marca Porsche. Aceasta înregistrează în acest an 29,1 miliarde de euro.

Marca Audi a ieșit în 2022 din Top 10, coborând până pe poziția a 13-a, mai jos decât Bosch care ocupă locul 11. De asemenea, marca Opel a coborât de pe 49 pe 56, iar smart de pe 117 pe 159.

„Industria auto rămâne de departe cel mai important generator de valoare din clasament și, cu o valoare totală de 165,1 miliarde de euro, reprezintă 30% din valoarea totală a clasamentului mărcilor germane – chiar dacă sectorul a pierdut patru procente față de anul precedent” a explicat Ulf-Brün Drechsel, Coutry Director Brand Finance Germania.

Citește și:

Leave a Comment