Share

Mercedes-Benz GLC facelift, autonomie electrică dublată

Mercedes-Benz a prezentat un facelift al SUV-ului GLC al cărui principal atu este posibilitatea de a se deplasa 100 km strict pe baza energiei electrice.

Dotat doar cu sisteme de propulsie hibride și plug-in hybrid, facelift-ul modelului Mercedes-Benz GLC ajunge pe piață cu o autonomie electrică dublă față de varianta anterioară.

„Fiind cel mai bine vândut model Mercedes-Benz din ultimii doi ani, este unul dintre cele mai importante vehicule din portofoliul nostru de produse”, a declarat Britta Seeger, directorul de vânzări al Mercedes-Benz.

Ca și alți producători auto, Mercedes-Benz se bazează pe profitabilitatea modelelor dotate cu motoare cu ardere internă sau sisteme hibride de propulsie pentru a finanța cercetarea și dezvoltarea vehiculelor electrice.

Așa se face că, deși are în portofoliu mai multe vehicule 100% electrice, Mercedes-Benz obține cele mai mari profituri din vânzarea unor mașini precum Clasa G sau Mercedes-AMG.

Tot pentru a maximiza profitul, compania germană constructoare de mașini premium are în plan reducerea numărului de modele de bază, orientându-și producția către vehiculele mai scumpe.

De asemenea, Mercedes-Benz s-a angajat să cheltuiască peste 40 de miliarde de euro în acest deceniu pentru a-și electrifica gama și a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 față de nivelurile din 2018.

Leave a Comment