Share

A doua tranșă de vaccinuri contra COVID-19 întârzie din cauza unor probleme ale producătorului

O a doua tranșă de vaccinuri contra COVID-19 trebuia să sosească în România astăzi, însă o problemă tehnică va întârzia livrarea cu o zi sau chiar două.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat aseară că noi tranşe din vaccinul anti-COVID-19 vor sosi în România în 29 şi 30 decembrie și nu pe 28 ala cum era programat inițial.

„Din informaţiile pe care le deţinem, în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel că, la acest moment, ştim că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi”, au explicat oficialii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Întârzierea nu afectează programul de vaccinare din România dat fiind faptul că din totalul de 10.000 de doze sosite în prima zi de Crăciun au fost utilizate ieri doar 1.000, restul urmând a fi folosite în zilele următoare.

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, pe 27 decembrie 2020, în prima zi de vaccinare, aproape 1.000 de cadre medicale au fost vaccinatela nivelul întregii ţări, nicio persoană imunizată neprezentând efecte adverse.

Mai exact, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri a fost de 960.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi sanitare aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 continuă luni şi marţi, după ce campania de imunizare din prima tranşă de vaccinuri, livrate în data de 25 decembrie.

Debutul campaniei a fost marcat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din capitală, prima persoană vaccinată fiind Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2, a menţionat sursa citată.

Citește și:

Leave a Comment