Share

Guvernul începe proiecte pilot cu vouchere de 100 de lei și loterie pentru cei care se vaccinează

Premierul Florin Cîţu a anunțat astăzi că guvernul va demara proiecte pilot privind vouchere şi loterie pentru cei care se vaccinează.

„Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie”, a precizat premierul.

El a adăugat că programul privind voucherele va fi gestionat de Ministerul Sănătăţii, iar loteria va fi analizată în perioada următoare.

„Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Aştept ca actul normativ să fie aprobat în şedinţă de guvern. Cred că o să fie HG. (…) Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF – loteria bonurilor fiscale – şi cred că de acolo ne vom inspira”, a explicat şeful Guvernului.

Întrebat care este impactul bugetar, el a arătat că este vorba de „50 de milioane pentru cele două proiecte”.

Leave a Comment